Tillbaka till Samarbeten

I samarbete om hjärtklaffsjukdom aortastenos

Tillsammans kan vi hjälpa många miljoner människor till en bättre hjärthälsa och fler goda levnadsår. Vi samarbetar med Edwards Lifesciences för att uppmärksamma hjärtklaffsjukdom.

Video om hjärtklaffsjukdomen aortastenos

Trång hjärtklaff, som också kallas aortastenos, är en av västvärldens vanligaste hjärtklaffsjukdom. Här berättar Stefan James, läkare och professor i kardiologi, om sjukdomen. Vanliga symtom för aortastenos är:

  • trötthet
  • andfåddhet
  • att få ont i bröstet

Det är symtom som lätt kan förväxlas med normalt åldrande, men som kan bero på aortastenos. 1 av 8 personer över 75 år drabbas av trång hjärtklaff. Får du diagnosen så finns det bra och effektiv behandling. Om du eller en anhörig, som är över 75 år, upplever dessa symtom, be en läkare att lyssna och kontrollera ditt hjärta med stetoskop.

Om Edwards Lifesciences

Edwards Lifesciences tar fram innovativa produkter inom områdena strukturell hjärtsjukdom och kritisk vårdövervakning. De fokuserar på medicinsk teknik för stora och växande grupper av patienter där det finns stora kliniska behov. Målet är att hjälpa patienter leva längre och hälsosammare liv.