Tramadol actavis

Tramadol actavis är ett receptbelagt smärtstillande läkemedel med tramadol som verksamt ämne. Läkemedlet används vid måttliga och svåra smärtor.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Tramadol actavis och vad har det för effekt?

Tramadol actavis är ett receptbelagt smärtstillande läkemedel med tramadol som verksamt ämne. Det används för att lindra måttliga och svåra smärtor. Läkemedlet fungerar genom att verka på nervceller i ryggmärgen och i hjärnan.

Kan man få biverkningar av Tramadol actavis?

En del personer kan få biverkningar av Tramadol actavis. De vanligaste biverkningarna är yrsel och att man mår illa. Om du upplever allvarligare biverkningar behöver du kontakta sjukvården.

Kan jag ta läkemedlet om jag är gravid?

Om du är gravid bör du inte ta läkemedel som innehåller tramadol. Detsamma gäller om du ammar. Prata med din läkare om andra alternativ.

Dosering av Tramadol actavis

Följ alltid den dos som din läkare rekommenderat för dig. Hur man tar Tramadol actavis beror på ens besvär. Några vanliga sätt att dosera läkemedlet är: Vid akut smärta 1-2 kapslar och 3-4 gånger per dag under en så lång period som läkaren rekommenderat. Vid kronisk smärta 1-2 kapslar var 4-6:e timme under så lång period som läkaren rekommenderat. Undvik att ta mer än 400 mg totalt under ett dygn.

Tramadol actavis i samband med andra mediciner

Läkemedel som innehåller tramadol kan påverkas av andra läkemedel. Prata med din läkare innan du tar andra mediciner under din behandling.

Beroende av tramadol

Det verksamma ämnet tramadol är starkt beroendeframkallande och ska därför användas i så små doser och så korta perioder som möjligt.

Alkohol och Tramadol actavis

Undvik att dricka alkohol under din behandling med denna medicin.

Bilkörning

Tramadol actavis kan göra dig dåsig och en del personer kan få dimmig syn av av läkemedlet. Avvakta därför med att köra bil till du vet hur medicinen påverkar dig.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Tramadol actavis?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept