Simvastatin Sandoz

Simvastatin Sandoz är ett receptbelagt läkemedel som används av personer som behöver förbättra sina kolesterolvärden och blodfetter. Den aktiva substansen är simvastatin

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen Doktor.se här

Vad är Simvastatin Sandoz?

Simvastatin Sandoz är ett receptbelagt läkemedel med simvastatin som aktiv substans. Medicinen används av personer som behöver förbättra sina kolesterolvärden och blodfetter. Dåliga kolesterolvärden ökar bland annat risken för att drabbas av hjärtinfarkt och stroke.

Kan man få biverkningar av Simvastatin Sandoz?

Det är ovanligt att få biverkningar av simvastatin, men en biverkning som vissa personer kan få är lättare muskelsmärtor. Det är inte farligt men kan tyda på att dosen behöver sänkas.

Simvastatin Sandoz i samband med andra läkemedel

Prata med din läkare om du tar andra läkemedel under din behandling med Simvastatin Sandoz. Andra läkemedel kan påverka behandlingens effekt.

Andra mediciner med samma verksamma substans

Det finns andra läkemedel med samma verksamma substans och effekt som Simvastatin Sandoz. Bland annat Simidon, Simvastatin Bluefish, Simvastatin Krka och Simvastatin Orion.

Kan jag ta läkemedlet om jag är gravid?

Undvik att ta Simvastatin Sandoz om du är gravid eller har planer på att bli det. Prata med din läkare om alternativ.

Dosering av Simvastatin Sandoz

Dosera medicinen som din läkare rekommenderat. Startdosen ligger oftast på 10, 20 eller 40 mg per dag.

Bilkörning

Medicinen påverkar vanligtvis inte din körförmåga. En del kan dock uppleva yrsel. Om du känner en sådan effekt bör du avvakta med att köra bil.

Mat och alkohol

Drick helst inte alkohol när du tar Simvastatin Sandoz. Du bör även undvika att dricka grapefruktjuice då det innehåller ämnen som påverkar kroppens nedbrytning av Simvastatin Sandoz.

*Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se*

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Simvastatin Sandoz?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept