Prionelle och Prionelle 28

Prionelle och Prionelle 28 är kombinerade p-piller som används för att undvika oönskad graviditet. Läkemedlet finns bara på recept.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Prionelle och Prionelle 28?

Prionelle är ett p-piller som innehåller de kvinnliga könshormonerna östrogen och gestagen. Medicinen förhindrar oönskad graviditet. Prionelle räknas som ett lågdoserat p-piller på grund av sina låga hormonhalter.

Förpackningen innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 21 tabletter vardera och på varje tablettkarta ser du veckodagarna markerade. Det finns också en variant som heter Prionelle 28. Denna förpackning innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 28 tabletter. De första 21 vita tabletterna innehåller hormoner medan de 7 gula tabletterna är fria från hormoner.

Vilka biverkningar kan man få av Prionelle?

Några av de vanligaste biverkningarna är huvudvärk, humörsvängningar, illamående och viktuppgång. Som alla hormonella kombinerade preventivmedel för kvinnor ökar även risken för blodproppar. Här kan du läsa mer om p-piller.

Prionelle i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Prionelle kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Prionelle om jag är gravid?

Om du är gravid bör du inte ta Prionelle. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Prionelle

Som med alla mediciner är det viktigt att du följer den dosering som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Kom ihåg att ta tabletten ungefär samma tid varje dag. Svälj den med lite vatten.

Bilkörning

Prionelle har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om p-piller

Läs våra tips och råd om p-piller. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

*Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se*

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Prionelle och Prionelle 28?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept