Tillbaka till Pharma Nord

Q10 ingår i kroppens "powerbank"

Vardagen kan ta andan ur dig, men du kan ge din kropp en naturligt hjälpande hand. Kombinationen av Q10 och vitamin B2 (riboflavin), är den perfekta hjälpen för dig som känner dig utmattad i slutet av dagen. Riboflavin bidrar till normal energigivande ämnesomsättning samt till att minska trötthet och utmattning.

Från kroppens egna energifabriker

I dina celler finns mitokondrierna vilka är kroppens egna energifabriker. De behöver Q10 som är ett naturligt coenzym. En del Q10 producerar kroppen själv, medan vi får även i oss en liten del från kosten. Med åldern minskar kroppens egen produktion av Q10, som annars är central för kroppens energiomsättning.

Pharma Nord artikel Q10

Musklerna är stora energiförbrukare

Våra muskler är ett exempel på kroppsvävnad som är i särskilt behov av energi. Här finns extra många mitokondrier som arbetar hårt för att försörja kroppen med energi. Hjärtat är ett bra exempel på muskelvävnad som är en av kroppens största energiförbrukare och som även har stor betydelse för vår hälsa.

Q10 är inte bara Q10

Det finns stor skillnad i hur kroppen tar upp olika Q10-produkter beroende på råvarans kemiska struktur. Obehandlad Q10 är i form av hårda, fasta kristaller som inte kan passera genom tarmväggen. Det innebär att kroppen har svårt att lösa upp och faktiskt ta upp det aktiva ämnet.

Den ursprungliga Q10-produkten

Bio-Qinon Active Q10 innehåller en högkvalitativ Q10-råvara som med Pharma Nords speciella tillverkningsteknik omvandlats till snöflingeformade kristaller. Dessa kristaller löses vid kroppstemperatur enkelt upp till fria Q10-molekyler som kroppen kan ta upp och använda. Bio-Qinon Active Q10 är den ursprungliga Q10-produkten som produceras i Danmark under farmaceutisk kontroll och används till vetenskaplig forskning.