Tillbaka till Nicorette

Så mycket pengar kan du spara

Det kan kännas dyrt att sluta röka med hjälp av nikotinläkemedel. Men börjar man räkna på saken ser man snabbt att det faktiskt blir billigare.

En cigarett kostar i genomsnitt 3,25 kr och kan jämföras med ett nikotintuggummi som kostar cirka 2,20 kr eller munspray från Nicorette som kostar cirka 2 kr per spray. Redan i denna jämförelse är alltså nikotinläkemedel billigare än cigaretter (1).
När du lyckats sluta med både rökning och nikotinläkemedel är din besparing från rökningen nästan 24 000 kr per år (2). Tänk på vad du kan göra istället för dessa pengar! Ett sätt att motivera sig till att sluta är att just skriva ner sitt mål om vad besparingen kan användas till. Kanske mer färska grönsaker och frukter på matbordet, en fest för grannskapet eller regelbunden massage?

Ikon Nicorette Spara pengar

1) Baserat på rekommenderat pris 229 kr för Nicorette® Tuggummi Fruktmint 2 mg 105-p, 289 kr för Nicorette® Munspray 1 mg 150-doser samt snittpris av ett paket med 20 cigaretter för 65kr. 2) Baserat på ett paket cigaretter per dag för 65 kr under ett helt år