Tillbaka till Mabs

Få piggare ben med rätt val av strumpa

Mabs har ett brett sortiment av kompressionsstrumpor i flera olika material och till olika tillfällen och behov. Läs mer om när det är lämpligt att använda kompressionsstrumpor och vilka varianter vi rekommenderar till rätt tillfälle.

Statisk belastning och en behagligare vardag

Mycket stillasittande eller att stå länge kan ge trötta ben. Statisk belastning hämmar blodcirkulationen. Det är rekommenderat att röra på sig regelbundet och att använda ett par kompressionsstrumpor gör stor skillnad för att minska besvären. Med kompressionsstrumpor ökar cirkulationen och då minskar tröttheten.

Mabs bomull är en mjuk och skön kompressionsstrumpa med hög andel bomull som kan användas dagligen. Normal/bred passform. Mabs tunn bomull är en tunn och behaglig kompressionsstrumpa. Perfekt för dig som arbetar och kan användas dagligen. Mabs bomull med öppen tå ger en ökad passform och underlättar påtagning. Glidsocka ingår. Strumpan är extra tålig för sol och salvor.

Mabs 767x767 piggare ben

Aktivt stöd

Många skidåkare, cyklister och andra aktiva använder kompressionsstrumpor för att prestera maximalt. Bland idrottare har det ganska länge varit en spridd hemlighet. Att den ökade blodcir¬kulation som kompressionsstrumpor ger ökar syre- och näringstillförseln vilket ger effektivare återhämtning är också bevisat. Mabs Merino Wool är skön och varm vilket gör långa promenader eller löpträningen behagligare.

Stöd på resan

Stillasittande under en längre tid svullna ben och blodpropp. Det gäller alltså inte bara vid långflyg¬ning utan också vid längre bil- och tågresor. För att undvika det bör man sträcka på benen då och då. Detta kan motverkas genom att använda Mabs Travel. Kan även användas dagligen vid behov för extra stöd.

Stöd under graviditeten

Under graviditeten transporterar blodsystemet 20% mer blod än normalt. Samtidigt gör hormoner att venerna blir mer töjbara och ger efter lättare. Lägg till detta att livmodern trycker på venerna. Resultatet är att varannan kvinna får problem med åderbråck under sin första graviditet. Regelbunden motion och användning av kompressionsstrumpor tidigt i graviditeten minskar risken för åderbråck och blodpropp. Mabs Pregnant Nylon har nu fått en förbättrad passform.