Tillbaka till Locobase

Sponsrat innehåll

Så tar du hand om handeksem

Handeksem är vanligt och kan uppstå på handens ovansida, mellan fingrarna eller på handflatan. Typiska symtom är torr, narig, kliande och röd hud. Även sprickor, knottror och ömhet kan uppstå.

Handeksem är vanligt i yrken där man ofta är i kontakt med vatten, rengöringsmedel eller kemikalier. Även vid hushållsarbete är det lätt att händerna ofta utsätts för vätska och irriterande ämnen.

Varför får vi eksem på händerna?

Handeksem beror vanligtvis på att något irriterar huden och skapar en reaktion. Eksem på händerna brukar delas upp i allergiskt kontakteksem och icke-allergiskt kontakteksem. Allergiskt kontakteksem uppstår när händerna har utsatts för något som man är allergisk mot. Icke-allergiskt kontakteksem är vanligast och kallas också för irritationseksem. Upprepad kontakt med exempelvis vatten, tvål, diskmedel, eller långvarig användning av gummihandskar är sådant som kan orsaka handeksem.

Hur behandlas handeksem?

Har du drabbats av eksem på händerna rekommenderar vi Locobase® Eczema Cream*. Det är en kortisonfri kräm med kliniskt bevisad effekt att minska klåda, rodnad och torrhet vid eksem. Locobase® Eczema Cream har en lätt konsistens som gör att den är enkel att applicera och går snabbt in i huden utan att kladda. Applicera den varsamt på det drabbade hudområdet två gånger dagligen.

Locobase Eksem