Leverette 21 och Leverette

Leverette 21 och Leverette är p-piller förhindrar graviditet. Läkemedlet finns endast på recept.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Leverette 21 och Leverette?

Leverette 21 är ett preventivmedel som innehåller två olika typer av kvinnliga könshormoner, levonorgestrel och etinylestradiol. Det går under kategorin kombinerade p-piller.

Leverette 21

Varje tablettkarta av Leverette 21 innehåller 21 tabletter. Den veckodag som tabletten ska tas står vid varje tablett på kartan. ### Leverette I varianten Leverette innehåller varje tablettkarta 28 tabletter. De 21 gula tabletterna innehåller hormon och de 7 vita tabletterna är hormonfria. Var noggrann med att ta tabletterna på de rätta dagarna.

Vilka biverkningar kan man få av Leverette 21?

Vanliga biverkningar av läkemedlet är viktökning, humörsvängningar, nedstämdhet, magsmärta och ömma bröst. Alla reagerar olika på läkemedel och kan därav uppleva varierade symtom. Om du upplever allvarliga biverkningar behöver du kontakta din läkare.

Leverette 21 i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Leverette kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Leverette 21 om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Leverette 21. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Leverette 21

Det viktigt att du följer de riktlinjer som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Tabletten skall tas vid ungefär samma tid varje dag tillsammans med lite vatten. Du kan ta tabletten i samband med mat, men det är inget måste.

Bilkörning

Leverette 21 påverkar inte din förmåga att köra bil.

Läs mer om preventivmedel

Läs våra tips och råd om preventivmedel. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Leverette 21 och Leverette?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept