Tillbaka till Ipren

Sponsrat innehåll

Ipren för barn

Vad är skillnaden på Ipren barn och vuxen?

Ipren oral suspension och suppositorier är framtagna för att passa barn som har svårt att svälja tabletter. De har också en lägre styrka än Ipren sortiment för vuxna. Ipren 200mg kan användas av ungdomar och vuxna som söker en lägre dosering.

Det finns tre olika Ipren för barn – vilken ska man välja för vad?

Alla tre Ipren för barn fungerar smärtlindrande, febernedsättande och har inflammationsdämpande egenskaper. Det som skiljer produkterna åt är deras format. Ipren för barn erbjuds som tablett, oral suspension (flytande) och som suppositorier. Därmed kan du välja Ipren utifrån vilket format som passar ditt barns behov bäst.

Ipren 200mg tablett kan lindra förkylningssymtom som feber, halsont och värk i kroppen inom 30 minuter. Ipren Oral Suspension är sockerfri med apelsinsmak som hjälper vid bl a tandvärk och halsont. IprenSuppositorier är enkla att ge till barn som har svårt att svälja läkemedel, och lindrar smärta från t ex öroninflammation och att få tänder.

Hur gammal måste man vara för de olika Ipren-produkterna?

Ipren erbjuder tre produkter för barn. Ipren Oral Suspension och Ipren Suppositorier kan användas av barn från 6 månader (7kg). Ipren 200mg tablett kan användas av vuxna och barn från 6 år.

Är Ipren säkert för små barn?

Ipren Oral Suspension och Ipren Suppositorier är godkända läkemedel som kan användas av barn från 6 månader (7kg) under högst 3 dagar i följd. Kontakta läkare om barn och ungdomar behöver använda detta läkemedel i mer än 3 dagar, eller om symtomen försämras.