Emma S. hudvårdsfilosofi - grunden för en frisk och fräsch hy

Emma S. Wiklund, grundaren av Emma S. delar med sig av sin hudvårdsfilosofi. "Jag vet att det inte bara är en kräm som påverkar hur vår hy mår. Att vara glad, äta bra, skratta, träffa vänner, träna och att ha kul är minst lika viktiga ingredienser för vår utstrålning och hy."

Hitta rätt hudvårdsrutin för dig

Men en bra hudvårdsrutin med rätt produkter kan verkligen göra skillnad och jag brukar prata om att det är tre viktiga moment som man aldrig får slarva med. Rengöring (morgon och kväll) peeling (1-2 gånger i veckan) och någon form av kräm varje dag. Om du sköter de här stegen dagligen och veckovis med produkter som passar din hudtyp och ålder så kommer du att se skillnad. Och tro mig, det behöver inte ta så lång tid.

1. Rengöring

Rengör huden dagligen morgon och kväll, gärna i flera steg. En bra rengöringsrutin är A och O för en friskare och fräschare hy med mer lyster. Ta bort eventuell makeup med en makeup-remover som passar din hudtyp. Tvätta därefter av ansiktet med en löddrande ansiktstvål. Avsluta med ett pH-balanserande ansiktsvatten för en perfekt rengjord hud.

Emma S hudvård 767x767

2. Peeling/behandling

Rengör huden på djupet 1-2 gånger i veckan. Genom att lägga en enzympeeling tar du bort döda hudceller och smuts, löser upp pormaskar och ger huden en förbättrad fuktbalans. Det gör också att de efterföljande produkterna lättare kan gå ner i huden och verka på djupet. Komplettera peelingen med en reparerande nattmask för att lugna och boosta huden.

3. Återfuktning

Återfukta huden dagligen, morgon och kväll, gärna med serum, ögon- och ansiktskräm. Hitta rätt hudvårdsserie för din hudtyp, men anpassa även efter årstid och ålder. Är du en torris? Smörj helt enkelt lite mer. Huden ska kännas mjuk och följsam när du är klar.