Tillbaka till Emma S.

Sponsrat innehåll

Går det att få bort fina linjer och rynkor?

Det börjar vanligen med lite torra linjer kring ögonen men med tiden blir rynkorna djupare och fler på oss alla. Man får rynkor i pannan, runt munnen och även huden på halsen blir skrynkligare. Medan vissa är okej med att rynkor uppstår, önskar andra att behålla en jämn och slät hy så länge som möjligt. Härligt då att det finns flera sätt att fixa det på.

Varför uppstår rynkor och fina linjer?

Vissa rynkor är så kallade mimiska rynkor och de uppstår för att du använder musklerna i ansiktet, t ex argrynkan mellan brynen. Andra kommer av mycket solande, livsstil och ålder. Ju äldre vi blir desto långsammare förnyas cellerna, elasticiteten försämras och huden tunnas ut. Det finns inte lika mycket som plumpar upp underifrån och håller huden slät. Åldern går det inte att göra något åt och mimiska rynkor är svåra att påverka från utsidan. Det finns emellertid mycket du kan göra för att få allt från rynkor i pannan till linjer under ögonen att bli mindre.

  • Var noga med att använda solskydd även när du inte ska till stranden
  • Håll huden återfuktad för att få bort torrhetslinjer
  • Ha någon produkt med retinol i din hudvårdsrutin
Emma S Få bort fina linjer och rynkor?

Retinol – guldingrediensen vid föryngring av huden

Retinol kallas ”the gold standard” inom hudvård. Det är den mest beprövade och bevisat effektiva ingrediensen mot fina linjer, rynkor, pigmenteringar och även acne. Det finns flera varianter, både de som är receptbelagda och de som finns i hudvård. Det som alla produkter med retinol har gemensamt är att de:

  • Sätter fart på cellförnyelsen
  • Boostar kollagenproduktionen
  • Minskar rynkor
  • Ger mer spänst
  • Gör huden tjockare.

Skillnaden är främst hur snabbt de jobbar, hur effektiv produkten är. Men också hur mycket de irriterar din hy. Alla olika varianter av retinol i hudvårdsprodukter måste omvandlas till retinsyra i huden. Detta sker i olika många steg. Med det receptbelagda isotretinoin går det snabbt och huden reagerar ofta kraftfullt medan flera steg till retinsyra ger en mildare produkt.

Emma S Retinol Facial Oil - skonsam och effektiv

Emma S. har flera bra och lättanvända produkter med retinol, allt från serum och creme till olja. I nya Retinol Facial Oil finns Retinoate som både är skonsam och effektiv. Den innehåller också Ceramider och Squalan som gör oljan behaglig, återfuktande och mjukgörande. I Ageless Serum hittar du Retinyl palmitate, den mildaste av alla retinoider. Med Retinyl palmitate tar det lite längre tid att se effekt då den tar fler steg på sig att omvandlas. Det gör den toppen för dig som är nybörjare på retinol.