Tillbaka till Emma S

5 anledningar att använda aktiva ingredienser i din hudvård

Är du nyfiken på att lägga till aktiva ingredienser till din hudvårdsrutin? Här listar vi anledningarna. Dessutom – tre produkter som ger en välmående hud som strålar.

Efter en sommar med en lite lättare hudvårdsrutin är det hög tid att komplettera rutinen med produkter som hjälper till att boosta huden. Att lägga till aktiva ingredienser till din hudvårdsrutin kan vara det som gör skillnaden. Aktiva ingredienser i hudvård har visat sig ha olika fördelar för huden och kan påverka den på olika sätt. Här kommer några anledningar till varför du ska testa.

1. Få en förbättrad hudhälsa

Eftersom aktiva ingredienser är framtagna för att behandla specifika hudproblem kan produkter med olika typer av aktiva ingredienser effektivt förbättra din hudhälsa.

767x767 Emma S Aktiv hudvård

2. Få ökad cellförnyelse

Vissa aktiva ingredienser, som AHA och BHA, hjälper till med cellförnyelse och att avlägsna döda hudceller. Det kan ge en jämnare hudton.

3. Har förebyggande åtgärder

Aktiva ingredienser kan också fungera förebyggande. Genom att använda produkter med ingredienser som hyaluronsyra och retinol kan du upprätthålla hudens elasticitet och förebygga skador.

4. Skräddarsydd hudvård

Eftersom olika hudtyper och problem kräver olika behandlingar, kan aktiva ingredienser användas för att skräddarsy din hudvårdsrutin.

5. Kliniskt beprövad effektivitet

Många aktiva ingredienser har genomgått omfattande kliniska studier som visar deras effektivitet och säkerhet. Därför kan du vänta dig goda resultat.