Desloratadine Sandoz

Desloratadine Sandoz är ett läkemedel som hjälper vid allergi. Det innehåller det aktiva ämnet desloratadin. Medicin med desloratadin finns både receptfritt och receptbelagt.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Om du har ett recept kan du köpa receptbelagd desloratadin här och få det hemskickat.

Vad är Desloratadine Sandoz?

Desloratadine är ett antihistamin. Det används vid allergisk snuva och hjälper till att lindra nysningar, rinnande näsa och kliande näsa. Det hjälper också mot kliande, röda ögon och vissa allergiska hudproblem. Man brukar inte känna sig dåsig eller trött av desloratadine.

Andra mediciner med desloratadine

Det finns andra läkemedel som innehåller samma aktiva substans som Desloratadine Sandoz. Till exempel Flynise, Desloratadin Mylan, Desloratadin STADA, Desloratadine Actavis, Aerius och Dasselta.

Dosering

Doseringen av tabletterna beror på vilka symtom som behandlas. Det är vanligt att ta en tablett på 5 mg dagligen. Följ alltid den dos som din läkare bestämmer.

Biverkningar

Vissa personer som tar desloratadine har känt av biverkningar som muntorrhet, huvudvärk och trötthet. Prata med din läkare om du har problem med biverkningar från din medicin.

Om du tar andra läkemedel

Desloratadine Sandoz kan du ta med de flesta andra läkemedel, men berätta alltid för din läkare eller farmaceut vilka andra mediciner du använder.

Desloratadine Sandoz och alkohol

Det är bäst att undvika att dricka alkohol när du tar desloratadin.

Om du är gravid

Det är inte rekommenderat att ta Desloratadine Sandoz om du är gravid eller ammar. Prata med din läkare eller med en farmaceut hos oss.

Köra bil

Eftersom man oftast inte känner sig dåsig av desloratadine så brukar det gå bra att köra bil. Men olika personer reagerar på olika sätt på läkemedel. Kör inte bil om du känner dig påverkad av din medicin.

Filtrera efter:

Filtrera

Sortering

Visar 2 produkter