Tillbaka till Cetaphil

Sponsrat innehåll

Guide till torr, fet och blandhy

Alla hudtyper har sina egna utmaningar, så för att ta hand om huden på rätt sätt måste du först veta vilken hudtyp du har. Här följer en snabbguide som hjälper dig ta reda på om du har torr, fet eller blandhy. Det gör det lättare att hitta en hudvårdsrutin som passar just dina behov.

1. Torr hy

SÅ SER DEN UT: Personer med torr hy brukar ha så gott som osynliga porer och en hud som kan se glåmig och sträv ut. Huden kan också ha rödaktiga fläckar och en tendens till linjer och rynkor.
GÖR SÅ HÄR: Om du har torr hud tvättar du den morgon och kväll med en mild ansiktsrengöring, som Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Undvik att bada eller duscha för länge och i för varmt vatten, eftersom det kan göra huden ännu torrare.

en-guide-till-torr-fet-och-blandhy

Att smörja in ansiktet med fuktkräm direkt efter rengöring kan lugna huden och minimera synliga linjer. Applicera krämen medan huden fortfarande är fuktig, så binder den fukten bättre. Om din hud behöver extra mycket fukt kan du gärna använda fuktkräm flera gånger om dagen.

Den perfekta fuktkrämen för torr hud bör innehålla ingredienser som glycerin eller hyaluronsyra(3), som hjälper huden att bevara fukt. Och kom ihåg att det räcker att exfoliera torr hud en gång i veckan. Använd då en mild produkt med hudvårdande ingredienser till exempel Cetaphil Gentle Exfoliating Cleanser.