Tillbaka till Basiron® AC

Sponsrat innehåll

Tips till dig som har finnar

Även om det är vanligt kan det vara jobbigt att lida av akne i tonåren. Men det är viktigt att komma ihåg – du är inte ensam om detta. Det är faktiskt hela 85 % av alla tonåringar som drabbas av akne någon gång. Akne kan uppträda i ansiktet och på halsen, eller på större områden som ryggen och bröstet. Det kan vara jobbigt och kan påverka självkänslan. Om du vill komma till rätta med akne och finnar är en varaktig hudvårdsrutin mot akne lösningen.

Allt börjar med goda vanor

Att införa en enkel daglig rutin är en bra start. För att maximera möjligheterna att lyckas måste det bli en vana att rengöra, behandla och återfukta – helst två gånger per dag om du tål Basiron väl. Gör det när du borstar tänderna på morgonen och glöm inte att göra det på kvällen också. Och, om du exfolierar – gör det bara två gånger per vecka.

Använd rätt produkter

Bensoylperoxid är det verksamma ämnet i Basiron AC och det som tar bort aknebakterierna, samt minskar inflammationer och rensar porerna.

Basiron-Basiderm artikelKronans3

Basiron finns i två styrkor beroende på aknens svårighetsgrad. Komplettera Basironbehandlingen med den kosmetiska hudvårdsserien Basiderm som är speciellt framtagen för känslig hud som genomgår aknebehandling med läkemedel. Basiderm-serien har både produkter för rengöring och återfuktning.

Vid medelsvår eller svår akne så är de produkter som säljs utan recept inte alltid tillräckliga för att lösa problemen. I sådana fall är det bäst att du pratar med en läkare för att få hjälp att hitta andra behandlingsalternativ. Om du upplever att Basiron inte hjälper ska du också prata med en läkare som kan hjälpa dig hitta andra behandlingsalternativ.