Tillbaka till Avène

Sponsrat innehåll

Så tar du hand om torr hud

De flesta upplever att huden blir extra torr på vintern, oavsett vilken hudtyp man har. Kyla och andra påfrestningar påverkar vår hud både i ansiktet och på kroppen och bidrar till att den blir torr och känslig. Anpassa och byt ut din hudvårdsrutin under året så att huden bättre kan stå emot förändringarna.

Slarva inte med rengöringen

Att använda rätt rengöring för sin hud ger en bra grund för en återfuktad och mjuk hud. Använd gärna mild och återfuktande rengöring för att ta bort orenheter. Är du mycket torr kan du använda en rengöring som inte behöver sköljas av.

Fukt, fukt, fukt

Smörj in ansiktet morgon och kväll med en ansiktskräm som återfuktar huden men samtidigt stärker hudbarriären och därmed låter huden bevara fukten. Under de torra, kalla årstiderna när man kan vara extra torr är ett tips att använda Avène Cold Cream för att ge huden en ordentlig boost med fukt och fett. Den kan även användas som barriärkräm innan man ska ut i kyla.

Avene hur tar jag ta hand om min torra hud

Fukt ända ner på djupet

Ett fuktserum ger en intensiv återfuktning av huden och går ner på djupet i huden. Avène Hydrance Intense Serum ger en daglig boost av Avène thermalvatten och återställer hudens naturliga återfuktande och skyddande barriär. Applicera fuktserum efter rengöringen och innan ansiktskrämen.

Glöm inte läpparna

Läpparna är det mest utsatta området på ansiktet och även det tunnaste. På vintern spricker lätt läpparna och blir irriterade. Använd gärna ett läppbalm som både förebygger, reparerar och vårdar läpparna och som fungerar som en barriär i kalla klimat. Avène Cold Cream Lipbalm är testad för att klara -30 grader.

Återfukta under dagen

Avsluta din rengöring med att spraya lite återfuktande och mjukgörande Avène Thermalvatten och få en uppfriskande känsla! Spraya lite under dagen om du sitter mycket framför datorn och lätt blir uttorkad och få en uppfriskande känsla!