Amlodipin Sandoz

Har du recept på Amlodipin Sandoz? Beställ hem din medicin fraktfritt från Kronans Apotek.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Amlodipin Sandoz?

Amlodipin Sandoz innehåller substansen amlodipin. Det används mot högt blodtryck och den typ av bröstsmärtor som kallas kärlkramp. Läkemedlet kan också behandla andra sjukdomar.

Kan man få biverkningar av Amlodipin Sandoz?

Alla läkemedel kan ge biverkningar, så även Amlodipin Sandoz. Vanliga biverkningar är huvudvärk, hjärtklappning och svullnad. Kontakta läkare om du har allvarliga biverkningar eller om du har biverkningar som varar i över en vecka.

Amlodipin Sandoz med andra läkemedel

Vissa läkemedel kan ha inverkan på hur amlodipin verkar i kroppen och amlodipin kan också ha inverkan på andra läkemedels effekt. Prata med din läkare eller rådfråga en av våra farmaceuter om du tar andra läkemedel.

Andra läkemedel med samma verksamma substans

Det finns andra läkemedel som också har amlodipin som aktiv substans. Exempel på sådana läkemedel är Amlodipin Teva och Amlopidin Krka.

Amlodipin Sandoz under graviditet

Fråga din läkare eller våra farmaceuter om råd om du är gravid eller om du ammar.

Dosering

Ta alltid den dos som din läkare har bestämt. Det är vanligt att vuxna börjar med en dos på 5 mg om dagen. För barn och ungdomar (6-17 år) är det vanligt med 2,5 mg per dag. Ta tabletten med ett glas vatten vid samma tid varje dag. Ta inte Amlopidin Sandoz tillsammans med grapefrukt eller grapefruktjuice eftersom det kan påverka medicinen.

Bilkörning

Känn efter hur du mår innan du kör bil. Läkemedlet kan påverka din körförmåga.

Amlopidin Sandoz och alkohol

Fråga din läkare eller apotekspersonal om du kan dricka alkhol i samband med din medicin.

Filtrera efter:

Filtrera

Sortering

Visar 4 produkter