Solskydd för ansikte

Huden i ansiktet är känsligare än huden på kroppen och kräver mer skydd. Det är därför bra att få in en solkräm eller dagkräm med ett högt UV-skydd som ett steg i din hudvårdsrutin. Det som är speciellt med solkräm för ansiktet är att det utöver att skydda, även innehåller vårdande ingredienser. Här hittar du produkter för både barn och vuxna så som olja, kräm, spray och roll-on med styrkor upp till spf 50.

Läs mer

Vilket är det bästa solskyddet för ansiktet?

Beroende på hur känslig din hud är för solen eller om du exempelvis ska vistas mycket i vatten finns olika typer av solskydd för just dina specifika behov. Vi har ett brett sortiment av produkter med varierande spf, konstistens och användningsområden för att du ska hitta det just du behöver.

Vad är fysikaliskt solskydd?

Ett fysikaliskt solskydd skyddar mot både UVA- och UVB-strålning och reflekterar solens strålar så de inte tränger in i huden. Fysikaliska solskydd är naturliga och snälla mot både huden och miljön. Det andra alternativet är syntetiska solskydd som istället omvandlar solens strålar till ofarliga efter att de absorberats i huden.

Tips när du applicerar solskyddsfaktor

  • Ta ofta mer solskydd än vad du tänker behövs. Det är lätt att man bränner sig genom att ta för tunt lager.
  • Smörj in dig med din solkräm flera gånger om dagen. Skyddet kan försämras i samband med exempelvis bad.
  • Tänk på att inte glömma utsatta områden så som nästipp, öron och flint.
  • Om du har känslig hud eller det gäller barn, undvik att vara utomhus när solen är som starkast.


Här kan du läsa mer om solskydd.

Filtrera produkter

Visar 131 produkter

Visar 30 av 131