Rakblad

Rakblad är skarpa, tunna metallblad som används för att raka bort hår från hudens yta. De är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål, kolstål eller någon form av metalllegering. Rakblad har varit en viktig del av groomingrutiner i århundraden och fortsätter att vara en viktig del av många människors vardag. Valet av rakblad och rakverktyg beror på individuella preferenser och behov.

Läs mer

Säkerhetshyvlar. En av de mest populära typerna av rakblad sitter i säkerhetshyvlar. De är konstruerade med ett skyddande huvud som minskar risken för skärskador. Det finns en mängd olika rakblad som kan användas med säkerhetshyvlar, inklusive enkelsidiga blad och dubbeleggade blad.

Engångsrakblad. Engångshyvlar är vanliga i många badrum. De är lätta att använda och kräver ingen skärpning eller underhåll. När bladet i hyveln blir slött, kastar du hela rakhyveln.

Patronrakblad. En typ av rakblad som ofta används i moderna rakhyvlar. Dessa blad sitter i en patron som du kan byta ut när de blir slöa. Det är ett säkert och bekvämt alternativ.

Trimmer. En trimmer används för att trimma skägg, mustasch och annan ansikts- eller kroppsbehårning. Dessa blad är vanligtvis mindre och mer precisa än rakblad och är utformade för att ge detaljerade resultat.

Rakapparat. Även om elektriska rakapparater inte använder rakblad i traditionell mening, använder de roterande eller oscillerande skärblad för att klippa hår. De kan vara trådlösa eller trådbundna och finns i olika modeller för torr eller våt rakning.

Filtrera produkter

Visar 10 produkter