Peeling och skrubb

Peeling är ett sätt att få slätare och mjukare hud genom att skrubba bort döda hudceller. Det bidrar också till ökad blodcirkulation som i sin tur kan ge fastare hud. Det finns flera olika sorter att välja mellan, så kallad mekanisk eller kemisk peeling. Vissa innehåller små korn och används lättast i duschen. Andra innehåller exempelvis AHA-syror som appliceras efter duschen och som inte sköljs av. Det är ingenting man ska göra varje dag, det räcker med någon gång i veckan.

Läs mer

Vad är AHA-syror?

AHA-syror som står för Alpha Hydroxy Acid, är ett samlingsnamn för flera olika typer av syror. De är naturliga syror från till exempel citrus, mjölksyra eller glykolsyra och utvinns från sockret av olika växter. AHA-syrornas uppgift är att peela bort gamla celler och snabba på cellförnyelsen i huden. De används mycket inom hudvård då effekten ofta blir att huden får mer lyster, blir mer slät och får mindre ålderstecken.

Att tänka på vid peeling

Hur ofta du behöver peela huden beror på vilken sorts peeling du använder och vilken hudtyp du har. Det bästa brukar vara att ge huden några dagar på sig för återhämtning och att peela som mest ett par gånger i veckan. Det är viktigt att återfukta huden efteråt. Läs alltid instruktionerna på produkten som du använder. Vid kraftig peeling så ska man också komma ihåg att undvika solen direkt efter, eftersom huden blir extra känslig. Här kan du läsa mer om peeling.

Filtrera produkter

Visar 24 produkter

REN Atlantic Kelp Exfoliating Body Scrub

Kroppsskrubb 330 ml

Pris online399 kr

Murad Hydration AHA/BHA Exfoliating Cleanser

Rengöring, 200 ml

Pris online550 kr

IDUN Minerals Gentle Exfoliating Cream

Ansiktspeeling, 75 ml

Pris online149 kr

Dirty Works Lovely Scrubbly Body Scrub

Kroppsskrubb 250 ml

Pris online75 kr

Visar 24 av 24