Brun utan sol för ansikte

Brun utan sol (BUS) är en populär kosmetisk produkt som ger huden en snygg, solbrun färg utan att du behöver ligga i solen. Du slipper utsätta den ömtåliga huden i ansiktet för skadlig UV-strålning. När det kommer till brun utan sol-produkter för ansiktet finns det en del saker och överväganden att tänka på. Här berättar vi mer om skillnaden mellan brun utan sol för ansiktet och för kroppen.

Läs mer

Skillnader mellan BUS för ansiktet och kroppen

Konsistens. Brun utan sol-produkter för ansiktet har oftast en lättare och mer krämig konsistens än de som är avsedda för kroppen. Detta beror på att huden i ansiktet är känsligare och kräver en mer noggrann applicering. Ingredienser. Produkter avsedda för ansiktet innehåller ibland ingredienser som är skonsammare och mer anpassade till den känsliga huden i ansiktet. Parfym. BUS för ansiktet har ibland en mildare eller ingen parfym alls, eftersom dofter kan vara irriterande för ansiktshuden.

Vem kan använda brun utan sol för ansiktet?

Brun utan sol-produkter för ansiktet är säkert att använda för de flesta vuxna. Men eftersom huden i ansiktet oftare har en tendens att vara mer känslig än huden på kroppen, är det bra att testa på en liten del innan du applicerar produkten i hela ansiktet. De flesta brun utan sol-produkter för ansiktet är utformade för personer med normal till torr hud. Om du har specifika hudproblem som akne eller eksem, bör du vara försiktig och eventuellt konsultera en hudläkare innan du använder produkten.

Förberedelser och applicering av brun utan sol i ansiktet

  • Innan du applicerar BUS är det bra att exfoliera ansiktet med en ansiktsskrubb för att ta bort döda hudceller. Då får du en jämnare applicering och resultatet blir mer naturligt.
  • Återfukta huden innan du applicerar så förebygger du ett fläckigt resultat och underlättar att produkten absorberas jämnt.
  • Använd inte brun utan sol-produkter på ögonlocken eller läpparna.
  • Använd endast den rekommenderade mängden (se förpackningen). En liten mängd räcker oftast.
  • Arbeta snabbt och jämnt för att undvika fläckar eller ojämnheter.
  • Tvätta händerna noggrant efter applicering för att undvika missfärgning.

Resultat och underhåll av brun utan sol

BUS-produkter för ansiktet ger vanligtvis resultat inom några timmar och varar i flera dagar. Resultatet varierar beroende på produkten, så läs alltid anvisningarna noggrant. Undvik överdriven exponering för vatten, eftersom det kan bleka färgen.

Filtrera produkter

Visar 21 produkter

St Moriz Advanced Radiant Glow Face Mist

Brun utan sol, 150 ml

Pris online169 kr
Nyhet

Bronza Glow Drops

30 ML

Pris online369 kr

Mr & Mrs Tannie Face Tan Water

Brun-utan-sol. 75 ml

Pris online195 kr

Visar 21 av 21