Ansiktsborstar

Ansiktsborste är ett samlingsnamn för ansiktsrengöringsborste, skrubborste och rengöringsborste. En ansiktsborste för rengöring används som namnet antyder för att rengöra och exfoliera huden i ansiktet. Här hittar du olika typer av ansiktsborstar från varumärken som FOREO och Beurer.

Läs mer

Varför är det bra att använda ansiktsborstar?

En ansiktsborste kan vara till stor hjälp för att få bort smuts, olja, döda hudceller och andra orenheter som gärna samlas på hudens yta. Med en ansiktsborste blir rengöringen mer djupgående än om du bara använder händerna när du tvättar ansiktet.

Vilka typer av ansiktsborstar finns det?

  • Manuella ansiktsborstar är vanligtvis små borstar med mjuka borsthår som används för att rengöra huden genom att massera och skrubba den försiktigt. De är lätta att använda och kan vara ett bra alternativ om du föredrar en mild rengöring.
  • Ansiktsborstar av silikon är tillverkade av silikon istället för borsthår. De är ofta mer hygieniska eftersom de inte samlar på sig bakterier lika lätt. Även silikonborstarna är skonsamma mot huden och kan vara särskilt lämpliga för personer med känslig hud.
  • Elektriska ansiktsborstar är vanligtvis batteridrivna eller uppladdningsbara och har roterande eller vibrerande rörelser. De är utformade för att rengöra huden på djupet genom att effektivt avlägsna smuts och orenheter. Elektriska ansiktsborstar kan vara ett bra alternativ om du vill ha en mer intensiv rengöring eller om du har fet eller aknebenägen hud.

Hur används ansiktsborstar?

  • Fukta ditt ansikte och applicera en mild rengöringsprodukt
  • Använd borsten i cirklande rörelser över huden
  • Var försiktig och undvik att trycka för hårt, särskilt om du har känslig hud
  • Skölj ansiktsborsten ordentligt efter varje användning och låt den lufttorka för att undvika bakterietillväxt
  • Om borsten har utbytbara borsthuvuden, se till att byta ut dem regelbundet för att undvika att gamla eller smutsiga borsthår skadar huden

Kan alla använda ansiktsborstar?

Ja, alla kan använda ansiktsborste. Tänk bara på att alla hudtyper är olika, så testa gärna olika ansiktsborstar och tekniker för att hitta den borste som fungerar bäst för dig. Om du har specifika hudproblem eller har väldigt känslig hy kan det vara bra att rådfråga en hudvårdsexpert eller dermatolog för rekommendationer och vägledning. Läs mer om känslig hud.

Filtrera produkter

Visar 17 produkter

FOREO UFO™ 2 Pearl Pink

Ansiktsmask 1 st

Pris online3599 kr

FOREO UFO Mini 2 Mint

Ansiktsborste

Pris online2345 kr

FOREO LUNA Mini 2 Aquamarine

Ansiktsborste

Pris online1405 kr

FOREO LUNA Mini 2 Sunflower Yellow

Ansiktsborste

Pris online1460 kr

FOREO LUNA Mini 2 Pearl Pink

Ansiktsborste

Pris online1155 kr

Visar 17 av 17