Vårtor, fotvårtor – vårtmedel, vårtplåster

Det är vanligast att man får vårtor på händer och fötter. Vårtor orsakas av virus och är helt ofarliga. Men om du eller ditt barn har en vårta det bäst att behandla den direkt så den inte smittar eller blir större. Om du inte behandlar vårtor försvinner de oftast av sig själva men kan ta väldigt lång tid. Med ett bra vårtmedel som en vårtpenna eller ett vårtplåster, är behandlingen både enkel och skonsam. Här hittar du vårt sortiment av medel mot fotvårtor och handvårtor för både barn och vuxna.

Läs mer

Hur ser vårtor ut?

Vårtor är som en rund, upphöjd prick på huden. Det är vanligast att få dem på händer och fötter. I vissa fall kan de göra ont.

Vårtor hos barn

Vårtor är allra vanligast hos barn. Vårtor på fötter är något upphöjda, kan ha en hård kant men är mjuk i mitten. Ibland kan det förekomma små svarta prickar i vårtan. Vårtor på händer ser mer ut som små blomkålshuvuden. Var noga med att läsa bipacksedeln när det är ett barn som ska använda vårtmedel, då vissa av dessa har åldersgräns.

Hur smittar vårtor?

Vårtor smittar via hudkontakt eller genom exempelvis allmänna omklädningsrum och duschar. För att minska risken att smittas av vårtor är det bra att inte låna skor eller handdukar av andra personer. Vissa är mer mottagliga än andra för att få vårtor.

Behandla fotvårtor

Om du bara låter vårtorna vara kan det ta flera år innan de försvinner. Därför är det bra att behandla dem med vårtmedel. Det förhindrar att de växer och även att du smittar andra. Det finns olika typer av medel som fungerar på olika sätt. Vissa av behandlingarna gör du endast en gång och andra under en längre tid. Om du känner dig osäker på vilket vårtmedel som passar dig bäst, prata gärna med en av våra farmaceuter. Här hittar du kontaktuppgifter till tjänsten Fråga farmaceuten.

Här kan du läsa mer tips och råd om vårtor.

Filtrera produkter

Visar 15 produkter

Visar 15 av 15