Ont i halsen, halsont, halstabletter

Att ha ont i halsen kan bero på flera olika anledningar. Du kan ha fått en infektion, en inflammation eller exempelvis överanvänt rösten. Oftast går besvären över av sig själv men ibland kan man ha ont i halsen länge och behöva behandling. För att lindra besvären kan man använda sig av olika receptfria halstabletter, halsspray eller annan medicin mot halsont. En del har läkemedel i sig som kan agera antibakteriellt och smärtlindrande. Andra halstabletter har ingen aktiv substans i sig men kan lena en irriterad hals tillfälligt. Vi erbjuder ett brett utbud av olika smaker, styrkor och storlekar för både barn och vuxna.

Läs mer

Olika orsaker till ont i halsen kan vara:

  • Förkylning
  • Covid-19
  • Halsfluss
  • Körtelfeber
  • Scharlakansfeber
  • Stämbandsinflammation Om du upplever att du eller ditt barn har ont i halsen i samband med feber, svullnad eller knottriga utslag på utsidan av halsen behöver du ta kontakt med en läkare.

Huskurer och hur lindrar jag besvären?

När du har ont i halsen är det viktigt att vila. Du behöver inte vara sängliggandes, men du ska till exempel inte träna eller anstränga kroppen så att du får hög puls. En klassisk huskur är att dricka varmt eller kallt och äta glass eftersom det kan ha en lenande effekt för halsen.

Halstabletter vid halsont

Receptfria halstabletter skyndar inte på läkningsprocessen men kan lindra obehagen. Om du till exempel har sjungit mycket eller skrikit kan lenade halstabletter göra att det känns lite bättre. Halstabletter kan också användas för en fräschare andedräkt eller bara som någonting gott att suga på.

Läs mer tips och råd om halsont här.

Filtrera produkter

Visar 31 produkter

Visar 30 av 31