Dynamic Code HPV

Test med självprovtagning, 1 st

495:-

Fri frakt
Finns i webblager
Finns varan på ditt apotek?
Hitta Kronans Apotek
Fler produkter från Dynamic CodeAktuella erbjudanden
Medicinteknisk produkt. Tillverkaren garanterar genom CE-märkning att produkten är säker att använda och uppfyller gällande krav.

Med Dynamic Codes självprovtagningskit för HPV tar du enkelt ett prov hemma som sedan skickas in på laboratorieanalys. HPV, humant papillomvirus, är en grupp på över 200 virus som kan smitta vid hud- eller slemhinnekontakt, som vid oskyddat sex. De 14 HPV-stammarna som kan ge upphov till cellförändringar och cancer benämns som högriskstammar och detekteras i detta självprovtagningskit. De flesta får en HPV-infektion någon gång i livet. Oftast märker man det inte, då den sällan ger några symptom och brukar läka ut av sig själv inom två år. En kvardröjande infektion kan dock leda till cellförändringar och i förlängningen cancer. Därför är det viktigt att kvinnor tar prov regelbundet. Dynamic Codes självprovtagningskit för HPV är en medicinteknisk produkt för in vitro diagnostik. En egenutvecklad analysmetod används för att detektera de 14 st högriskstammarna av HPV som kan orsaka livmoderhalscancer. Analysmetoden är baserad på PCR och detekterar HPV16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56,

Jämförpris 495:-/ST

EAN: 07350038491381

Hur går det till? Följ instruktionerna i testpaketet. Med Dynamic Codes självprovtagningskit tar du enkelt ett prov hemma och skickar in på laboratorieanalys. Du samlar själv in provmaterialet genom att föra in provtagningspinnen i vaginan och trycka den mjuka delen mot vaginalväggen. Sedan skickar du tillbaka provmaterialet i returkartongen som du får med i provtagningskitet. Provet analyseras i vårt kvalitetssäkrade laboratorium och du får ditt resultat inom 5 vardagar på Dynamic Codes hemsida.