Fästinghalsband katt

Fästinghalsband för katter används för att skydda katter mot fästingar och de sjukdomar de kan överföra, till exempel borrelia och anaplasmos.

Läs mer

Varför ska jag använda fästinghalsband på min katt?

Fästinghalsband kan hjälpa till att minska risken för fästingbett och de sjukdomar som fästingar kan bära på.

Hur använder jag ett fästinghalsband?

Fästinghalsband kan vara effektiva under en längre tid, beroende på vilket märke och modell du väljer. Vissa halsband kan ge skydd i flera månader innan de behöver bytas ut. Fästinghalsband är enkla att använda. Du fäster helt enkelt halsbandet runt kattens hals enligt tillverkarens anvisningar. Se till att det inte är för löst eller för tight.

Skyddar fästinghalsband mot alla fästingbett?

Fästinghalsband kan vara ett kompletterande skydd mot fästingar, men det är viktigt att komma ihåg att fästingar fortfarande kan fästa sig på andra delar av kroppen, såsom ben eller ansikte. Därför kan det vara bra att kombinera fästinghalsbandet med andra förebyggande åtgärder, till exempel regelbunden kamning och användning av spot-on-produkter.

Är det säkert att använda fästinghalsband för katt?

Fästinghalsband för katter är specifikt utformade för att vara säkra att använda på katter. Om du märker några oönskade biverkningar eller om katten verkar ha någon reaktion, ta av halsbandet och kontakta en veterinär.

Filtrera produkter

Visar 1 produkter

Visar 1 av 1