Stilnoct

Stilnoct är ett sömnmedel som används för kortare behandling av sömnproblem hos vuxna.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Stilnoct?

Stilnoct är ett receptbelagt läkemedel som innehåller den aktiva substansen zolpidem. Det är ett snabbverkande sömnmedel som används vid kortare behov och skrivs bara ut till vuxna. Stilnoct är narkotikaklassat.

Kan man få biverkningar av Stilnoct?

Precis som andra läkemedel kan Stilnoct ge biverkningar, men alla behöver inte få dem. Vanliga biverkningar är yrsel, diarré och ryggont. Kontakta läkare direkt om du får hudutslag eller får svårt att andas eller svälja. Prata med läkare eller en av våra farmaceuter om du undrar över eventuella biverkningar av din medicin.

Stilnoct i samband med andra läkemedel

Risken för dåsighet och problem med koordination kan öka om du tar zolpidem samtidigt som läkemedel mot ångest, epilepsi och allergibesvär. Om du tar medicinen i samband med antidepressiva läkemedel så som venlafaxin finns det en risk för hallucinationer. Prata med din läkare eller rådfråga apotekspersonal om du tar Stilnoct i samband med andra läkemedel.

Läkemedel med samma verksamma substans

Andra läkemedel som också har zolpidem som aktiv substans är Zolpidem Aurobindo, Zolpidem Ratiopharm Zolpidem Orifarm och Zolpidem STADA.

Stilnoct under graviditet

Det finns risker med att ta Stilnoct om du är gravid eller ammar. Prata med en farmaceut eller din läkare först.

Dosering

Ta alltid den dos läkaren har bestämt åt dig. En vanlig dos av Stilnoct är 10 mg per dygn för vuxna och 5 mg för äldre än 65 år. Stilnoct 10 mg är skårad på ena sidan för att kunna delas i två lika stora doser. Ta tabletten innan du går och lägger dig. Du bör inte ta läkemedlet längre än 4 veckor. Vid längre tid ökar risken för beroende.

Bilkörning

Var uppmärksam på hur du mår innan du kör bil. Dagen efter du tagit Stilnoct eller något annat sömnmedel kan du känna dig förvirrad, vara mindre uppmärksam och se suddigt. Det kan även ta längre tid för dig att fatta snabba beslut. Rekommendationen är att vänta med att köra bil minst 8 timmar efter du tagit zolpidem.

Stilnoct och alkohol

Du bör inte dricka alkohol när du tar din medicin eftersom det kan förstärka den lugnande effekten.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Stilnoct?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept