Tillbaka till Vichy

Sponsrat innehåll

Vinterhud med Vichy

De kalla månaderna är här och det är hög tid att se över din hudvård, en tid som kan vara tuff mot vår hud. Kombinationen av bitande kyla utomhus och värmen från elementen inomhus kan nämligen sätta sina spår och torka ut huden. Det är därför särskilt viktigt att du värnar om bra hudvårdsrutiner under den kommande årstiden.

Rengör huden

Först och främst är det viktigt att du rengör huden och tar bort sminket. När du rengör huden på kvällen tar du även bort föroreningar och smuts som kan ha samlats under dagen. När du rengör huden på morgonen är det för att ta bort nattens talg och svett, så att du får ut det mesta av ditt serum och din dagcreme. På hösten kan det vara en fördel att byta till en non-rinse ansiktstvätt, som inte ska tvättas bort med vatten efter applicering då vatten kan ha en uttorkande effekt på huden.

vichy vinterhud

Återfukta din hud

Under de kalla månaderna krävs det att vi är noga med våra rutiner för att uppnå samma härliga känsla i huden. På grund av den yttre påverkan din hud utsätts för på vintern, är det viktigt att du ständigt kommer ihåg att återfukta huden. Fukt är nämligen ett effektivt vapen mot de utmaningar din hud möter när vi byter årstid. Du bör därför göra det till en rutin att först applicera en bra och återfuktande booster så som Mineral 89 och sedan en dag- eller nattcreme. Boostern ger huden fukt, fyllighet och en fräsch lyster, samt förbereder huden för efterföljande hudvård.

vichy vinterhud 2