Tillbaka till Vichy

Sponsrat innehåll

Ålderstecken och hur du kan göra skillnad

Vi blir alla äldre, det är naturligt och vackert. Ålderstecken kan inte stoppas, men processen kan saktas ner. Vichy jobbar för att skapa de bästa förutsättningarna för en vacker hud som känns hälsosam i livets alla stadier, oavsett ålder. Men när ska man starta sin rutin för att motverka hudens ålderstecken? Och vad påverkar processen? Vichy ger dig svaren och tipsar om produkter som hjälper kvinnor att ta hand om huden.

Frågor och svar om hudens åldrande

Hur påverkar kollagen hudens ålderstecken?

Kollagen produceras naturligt i huden och är grundläggande för spänsten och elasticiteten. När man blir äldre förlorar huden kollagen, vilket kan leda till rynkor, slapp och ojämn hud.

Vad orsakar ålderstecken?

Kollagenförlust är en av anledningarna till att du inte kan undvika ålderstecken helt. Samtidigt spelar även externa faktorer så som UV-strålning, föroreningar, stress och rökning.

Vichy Ålderstecken-och-hur-du-kan-göra-skillnad

Vilken effekt har hyaluronsyra på hudens ålderstecken?

Hyaluronsyra är fuktbindande och en viktig faktor till hudens fyllighet. Men precis som kollagen bryts hyaluronsyran kontinuerligt ner och med åldern minskar också mängden som kroppen producerar. Därför är det en viktig ingrediens i anti-ageprodukter.

Hur kan ålderstecken motverkas?

En effektiv dagcreme som arbetar mot rynkor hjälper till att reducera och motverka synliga ålderstecken. Och glöm inte din SPF, varje dag, året runt.

När ska man börja sin anti-age-rutin?

För att få ut det mesta av en hudvårdsrutin mot ålderstecken bör du börja i tid och låta produkterna jobba förebyggande, redan innan rynkor har börjat synas. Många upplever sina första ålderstecken när de är i 30-årsåldern. Men tänk på att din hud har olika behov - precis som du!