Hudvård för dig i klimakteriet

Vår hud förändras genom livet, även för kvinnor under och efter klimakteriet. Liksom hormonnivåerna förändras under den här tiden förändras också våra hudvårdsbehov. Serien Vichy Neovadiol är utvecklad och förfinad baserat på 25 års forskning om hudens åldrande för att hjälpa kvinnor att ge deras hud den bästa vården genom alla förändringar. Det här är din guide till hur du bäst tar hand om din hud under och efter klimakteriet.

Hudens behov förändras under klimakteriet

När kvinnor kommer in i klimakteriet förändras kortisol- och östrogenivåerna i kroppen. De minskade nivåerna av östrogen och ökade nivåerna av kortisol kan ha en direkt inverkan på hudens utseende. Den kan kännas mindre fast, och mörka fläckar, torrhet och tecken på rynkor kan uppstå. Allt detta kan kännas extra utmanande om du samtidigt inte känner dig som ditt tidigare jag. För att underlätta för dig att ta hand om din hud under, och efter klimakteriet, har Vichy relanserat sitt Neovadiol-sortimentet. På så sätt kan du vara trygg i att veta exakt vad du ska använda – och när. Neovadiol Peri-produkter ska användas under klimakteriet, eftersom peri betyder "runt”. Neovadiol Post-produkter är avsedda för tiden efter klimakteriet. Med den här nya uppdelningen och re-lanseringen hoppas Vichy kunna visa att huden har olika behov under och efter klimakteriet. Och att det inte behöver vara svårt att veta hur du vårdar den rätt.

Hudvård för dig i klimakteriet

Hudvårdsbehov under klimakteriet – runt 50-årsåldern

Peri-menopause är en revitaliserande hudvårdsserie som ska användas under klimakteriet och som omdefinierar ansiktskonturer och ger huden spänst.

En hudvårdsrutin anpassad för din hud under klimakteriet

Oavsett i vilket stadie av klimakteriet du är i, kommer du att ha nytta av dessa hudvårdsprodukter.

  1. Börja din rutin med en bra rengöring med Pureté Thermale 3-in-1 Cleansing Milk – en kombination av rengöringsmjölk, ansiktvatten och sminkborttagning som gör rent huden i ett enkelt steg.
  2. Boosta sedan din hud och förbered den för dagen med Minéral 89 Daily Booster.
  3. På morgonen kan du vårda din hud med Neovadiol Peri-Menopause Daycream för torr hy eller Normal till kombinerad hy. Den innehåller proxylan, som är känd för sin revitaliserande effekt, samt hyaluronsyra som hjälper till att återfukta och göra så att huden känns fylligare.
  4. På kvällen vårdar du din hud med Neovadiol Peri-Menopause Night Cream. Den innehåller även LHA som har en uppfriskande och exfolierande effekt som gör att du vaknar med en hy som känns jämnare och mer definierad.

Hudvårdsbehov efter klimakteriet – ålder 55+

Post-menopause är en vårdande hudvårdsserie som har utvecklats för ett senare skede under och efter klimakteriet för att ge huden fyllighet och näring.

En hudvårdsrutin för tiden efter klimakteriet

Efter klimakteriet kan dina hormonnivåer ha stabiliserats men förändrats för gott. Det betyder att din hud vid denna tidpunkt i livet behöver en annan typ av hudvård.

  1. Även tiden efter att du genomgått klimakteriet är Pureté Thermale 3-in-1 Cleanser, en bra start på din hudvårdsrutin, börja med att rengöra ansiktet med Pureté Thermale 3-in-1 Cleanser.
  2. Boosta sedan din hud och förbered den för dagen med Minéral 89 Daily Booster.
  3. Efter att du rengjort ansiktet på morgonen hjälper Neovadiol Post-Menopause Dagcreme till att kompensera för den synliga effekt som klimakteriet har på huden. Den innehåller proxylan, men även Vitamin B3 för att motverka en ojämn hudton och Omega 3-6-9 för ge näring åt huden.
  4. På kvällen efter att du tvättat ansiktet med Pureté Thermale 3-in-1 Cleanser, applicerar du Neovadiol Post-Menopause Nattcreme. En nattkräm som gör att vaknar upp med en hud som ser piggare ut, är mjuk och full av lyster.

Hudvårdsbehov för äldre hud – ålder 60+

När du är i 60-årsåldern har din hud gått igenom effekterna av klimakteriet och i och med detta förändrats dess behov. Ett bekymmer som många upplever är att huden ser matt eller grå ut och att de istället vill ha en hälsosam, rosig glöd. Vichy Neovadiol Rose Platinium dag- och nattcreme är speciellt utvecklade för äldre hud för att få den att kännas starkare, återupplivad och ge den en hälsosamt rosig lyster. Ge din hud det den förtjänar, hela livet. Om du vill lära dig mer om klimakteriet finns Acast "Klimakteriepodden" med Åsa Melin. besök gärna Klimakteriepoddens hemsida.