Hudvård för dig i klimakteriet

Vår hud förändras genom livet, även för kvinnor under och efter klimakteriet. Liksom hormonnivåerna förändras under den här tiden förändras också våra hudvårdsbehov. Serien Vichy Neovadiol är utvecklad och förfinad baserat på 25 års forskning om hudens åldrande för att hjälpa kvinnor att ge deras hud den bästa vården genom alla förändringar. Det här är din guide till hur du bäst tar hand om din hud under och efter klimakteriet.

Hudvårdsprodukter för alla stadier av klimakteriet

Oavsett i vilket stadie av klimakteriet du är i, kommer du att ha nytta av dessa hudvårdsprodukter.

  1. Börja din rutin med en bra rengöring med Pureté Thermale 3-in-1 Cleansing Milk – en kombination av rengöringsmjölk, ansiktvatten och sminkborttagning som gör rent huden i ett enkelt steg.
  2. Boosta sedan din hud och förbered den för dagen med Minéral 89 Daily Booster.
  3. Kompensera för slapp hud och ojämn hudton med Neovadiol Compensating Complex Serum. Serumet ger huden lyster och mer spänst. Använd det på morgonen eller kvällen efter en ordentlig rengöring, innan du applicerar din ansiktskräm.
  4. Och medan du ändå håller på, använd Neovadiol Phytosculpt Neck & Face Contours för att ge huden runt halsen nytt liv och få förbättrad fasthet och form.
Neovadiol 767x767

Hudvårdsbehov under klimakteriet – runt 50-årsåldern

Neovadiol Compensating Complex Day Care för antingen torr eller normal hud och Neovadiol Compensating Complex Night Cream, är kärlek på burk. Krämen är utvecklad för kvinnor i klimakteriet vars hud har förlorat volym, börjar bli slapp och har fått en ojämn hudton. Även våra ögon och läppar är ömtåliga och behöver ibland extra omvårdnad. Använd Neovadiol Contours Eyes & Lips morgon och kväll för att återfå volym och spänst i dessa områden.

Hudvårdsbehov direkt efter klimakteriet – ålder 55+

Under tiden som kommer efter klimakteriet upplever många att huden blir torrare på grund av att den förlorar lipider. Men med Neovadiol Magistral Day Care och Neovadiol Magistral Night får huden näring och återfuktning. Produkterna i Magistral-serien innehåller hedione och oljor som är rika på essentiella Omega 3-6-9 som ger huden näring och gör den mjuk och len.

Hudvårdsbehov för äldre hud – ålder 60+

När du är i 60-årsåldern har din hud gått igenom effekterna av klimakteriet och i och med detta förändras dess behov. Ett bekymmer som många upplever är att huden ser matt eller grå ut och att de istället vill ha en hälsosam, rosig glöd. Vichy Neovadiol Rose Platinium dag- och nattcreme är speciellt utvecklade för äldre hud för att få den att kännas starkare, återupplivad och ge den en hälsosamt rosig lyster. Använd Neovadiol Rose Platinium Eyes morgon och kväll för att boosta den känsliga huden och för att reducera påsar under ögonen för att se utvilad ut. Ge din hud det den förtjänar, hela livet. Om du vill lära dig mer om hudvård i klimakteriet, besök gärna Klimakteriepoddens hemsida.