Tillbaka till The Ordinary

Sponsrat innehåll

Tips till dig som brottas med fet hy

Alla kan få problem med huden i perioder. Från att ha haft en perfekt hud kan vi få en hud som vi helt enkelt inte känner igen. För andra är en problemhud snarare regel än undantag. Oavsett vilket behöver man hitta ett sätt att behandla sin hud som får vardagen att kännas bra.

Obalans i huden

Orsaken till en fet och vad som brukar kallas oren hud är en överproduktion av fett i talgkörtlarna. Detta kan bero på flera faktorer. En vanlig orsak är hormonell påverkan men det kan även vara ärftligt eller att man använder fel hudvårdsprodukter som sätter huden i obalans. Eftersom en fet hud har en ökad talgproduktion får denna hudtyp oftare tilltäpptheter så som pormaskar, finnar och akne. Här hittar du 4 vanliga misstag man ofta gör när det kommer till denna hudtyp.

The ordinary-mask-767x767

1. Det vanligaste misstaget - att inte återfukta

Det vanligaste misstaget man gör när man har fet eller oren hud är att inte återfukta. Även om det känns fel att applicera fukt på huden är det nyckeln till en balanserad och sund hudhälsa. Om du inte tillför fett till huden så kompenserar den med att producerar mer fett själv. Det är då problem med orenheter ökar. Försök hitta en mild återfuktande kräm med tunn konsistens som verkar talgbalanserande och inte täpper till porerna.

2. Minimera orenheter - testa en peeling

Kläm inte på huden! Även om det är frestande att klämma pormaskar så kan detta skapa inflammationer och öka känslighet. Testa istället att peela huden för att minimera uppkomsten av plitor av orenheter. Använd helst en utan korn, till exempel en syrabaserad peeling.