Tillbaka till Silicea

Sponsrat innehåll

Tipsen som räddar ditt torra hår

Låt oss börja med ett dilemma de flesta av oss någon gång upplever. Nämligen ett torrt hår. Det tar sig ofta i uttryck att håret känns skört och utan elasticitet, det upplevs frissigt och med kluvna toppar.

1. Välj rätt schampo

Ett bra och återfuktande schampo och balsam är viktigt. Genom att använda bra produkter som ger fukt från hårbotten och hela vägen ut i topparna håller du håret vackert och glansigt året om. Visste du att silikoner och sulfater (som är vanliga innehållsämnen i schampo) kan torka ut hår och hårbotten? Välj ett schampo utan dessa ämnen, som bevarar ditt hårs naturliga oljor istället. I dag finns en rad skonsammare alternativ på marknaden – som Silicea Vital Schampo.

2. Ge håret näring från insidan

Ett vackert och välmående hår börjar från roten. Ett torrt och skört hår kan vara brist på kisel, en mineral som vi har naturligt i kroppen och vars halter kan minska ju äldre vi blir. Kisel i form av finfördelad kolloidal kiseldioxid är huvudingrediensen i Sveriges mest sålda skönhetstillskott Original Silicea. Vid perioder av sämre hårkvalitet: prova Original Silicea för att ge håret rätt näring och stärka håret från insidan. Då får ditt hår nämligen en gedigen boost med näring, för friska och starka hårlängder.

Tipsen som räddar ditt torra hår original silicea

3. Skydda håret med rätt produkter

Är du ett stort fan av värmestyling? Rädda ditt hår med lite bra hårvård, som Silicea Hair Repair Spray. Produkten stärker fibrerna i håret så att hårstråna blir starka från rot till topp. Och förhindrar slitage så att ditt hår bevarar sin glans och volym.