Tillbaka till Silicea

Sponsrat innehåll

Hjälp, jag tappar hår!

Den hårresande sanningen är dessvärre att det är fullt normalt att tappa hår efter förlossningen. De flesta nyblivna mammor drabbas av håravfall efter sin graviditet. Och, det har inget samband med amning vilket många tror.

Graviditet och håravfall

När du väntar barn sätter graviditetshormoner stopp för den vanliga cykeln av hårväxt och håravfall. De hårstrån du normalt skulle ha tappat varje dag stannar kvar på huvudet, och många upplever att håret får en bättre kvalité och mer lyster.

Ge håret en boost med näringsämnen

Efter förlossningen återgår hormonnivåerna till det normala, och du fäller gradvis de hårstrån som du egentligen skulle ha tappat under graviditeten. Detta brukar inträffa ett par månader efter förlossningen. Normalt förlorar du mellan 100 till 125 hårstrån om dagen, men efter förlossningen kan du förlora omkring 500 per dag. Det märks mest när du schamponerar och borstar ditt hår. I takt med att din kropp återställer sig kommer håravfallet att avta, men ibland behövs en extra kick av viktiga näringsämnen för att få igång aktiviteten i hårsäckarna på nytt.

Hjälp jag tappar hår 767x767

Livets resa börjar inifrån

Original Silicea är ett helt naturligt kosttillskott som innehåller kisel samt de viktiga näringsämnena zink, mangan, selen samt biotin. Helt fri från färger, tillsatser och konserveringsmedel. Den höga halten av finfördelad kisel gör att kiselsyran enkelt kan passera tarmväggen och absorberas av bindväv och celler. Kiselsyra är en mycket viktig byggsten för frisk bindväv och för ökad näringstillförsel till håret via rötterna och stärker hårets struktur. Original Silicea bidrar helt naturligt till ditt hårs styrka, smidighet och spänst – och ger samma kraft till hud och naglar.