Rosal 28

Rosal 28 är ett kombinerat p-piller som används för att undvika oönskad graviditet. Läkemedlet finns bara på recept.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Rosal 28?

Rosal 28 är ett receptbelagt kombinerat p-piller som innehåller de kvinnliga könshormonerna drospirenon och etinylestradiol. Läkemedlet förhindrar oönskad graviditet.

Förpackningen innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 28 tabletter. De första 21 gula tabletterna innehåller hormoner medan de 7 vita tabletterna är så kallade placebotabletter och är fria från hormoner. Ta en tablett varje dag. Det är viktigt att inte blanda ihop färgen på tabletterna. Under dagarna man använder placebotabletterna är det vanligt att man får en mellanblödning.

Vilka biverkningar kan man få av Rosal 28?

Vanliga biverkningar av läkemedlet är migrän, oregelbunden menstruation, nedstämdhet, illamående och svampinfektion i slidan. Vissa får inga biverkningar alls. Om du upplever allvarliga symtom behöver du kontakta din vårdcentral.

Rosal 28 i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Rosal 28 kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Rosal 28 om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Rosal 28. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Rosal 28

Som med alla läkemedel är det viktigt att du följer den dosering som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Kom ihåg att ta tabletten ungefär samma tid varje dag. Svälj den med lite vatten. Du kan ta tabletten i samband med mat, men det är inget måste.

Bilkörning

Rosal 28 har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om p-piller

Läs våra tips och råd om p-piller. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Rosal 28?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept