Tillbaka till Pharma Nord

Är ditt immunsystem redo för utmaningar?

Ett starkt immunsystem hjälper till att skydda din kropp, men det behöver en hjälpande hand för att hålla sig i toppform. Visste du att vissa näringsämnen är särskilt viktiga för ditt immunsystem?

Immunsystemet är en storkonsument av vitaminer och mineraler

Faktum är att ditt immunsystem är en storkonsument av näringsämnen, så en hälsosam och varierad kost har större betydelse för att hålla oss friska än de flesta inser. Kroppen behöver olika vitaminer och mineraler som immunsystemet använder i extra stora mängder i utsatta perioder. Två av de absolut viktigaste är mineralerna selen och zink.

Pharma Nord Immunsystem

Vad är selen?

Selen är ett spårmineral som är involverad i en mängd olika kroppsfunktioner, det bidrar bland annat till normal funktion av immunsystemet och normal sköldkörtelfunktion. I själva verket är selen en oorganisk substans, men växter absorberar det från marken och omvandlar det till en organisk form som människor och djur kan ta upp i sina kroppar. Även om du äter en hälsosam och varierad kost kan det vara en utmaning att få i dig tillräckligt med selen.

Ökade rekommendationer

Enligt Livsmedelsverket bör män och kvinnor i konsumera 90 respektive 75 mikrogram selen per dag. Detta utefter de uppdaterade rekommendationerna från Nordiska Ministerrådet. Det är en ökning med 50% jämfört med de tidigare rekommendationerna för selen. Det kan dock vara en utmaning på grund av markförhållandena i de nordiska länderna.

Norden är selenfattigt

Den skandinaviska jordbruksmarken är relativt selenfattig, vilket innebär att selenhalten i livsmedel är låg. Det kan därför vara fördelaktigt att komplettera sin kost med en multivitamintablett som Bio-Selen+Zink, som är speciellt utformad för att optimera den dagliga kosten samtidigt som den ger immunsystemet en hjälpande hand.

Ditt immunsystem kommer att tacka dig

Med Bio-Selen+Zink får du en kombination av noggrant utvalda näringsämnen och antioxidanter, inklusive SelenoPrecise, som stödjer normal funktion av immunsystemet och hjälper till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Pharma Nords patenterade selenjäst, SelenoPrecise, innehåller fler än 20 organiskt bundna selenföreningar och är mycket lik den selen du får i dig från selenrika livsmedel.