Kraftfull ekologisk hudvård

Naturen har alltid varit den viktigaste källan till inspiration och innovation för Nuxe, och frågan är om det någonsin har varit mer aktuellt än nu. Med Bio Organic-serien presenterar Nuxe en serie vegansk och ekologisk hudvård med en sensuell konsistens och doft som passar både män och kvinnor, i alla åldrar.

Ingredienser med naturligt ursprung

Nuxe Bio Organic består av ekologiskt certifierade veganska produkter. Serien har en unik doft med 100 % naturligt ursprung. Produkterna innehåller några av naturens mest effektiva ingredienser så som chiafrön, moringafrön, bovete, citrusceller, tång och vitt te. Ingredienserna smälter in i huden och ger en upplevelse för både hud och sinne.

Produkter med fokus på miljön

Varje verksamt ämne i produkterna går igenom en noggrann urvalsprocess för att försäkra att skörde- och produktionsvillkor uppnås. Val av leverantörer sker omsorgsfullt med särskild fokus på miljöpolicys. Nuxe är stolta över att kunna erbjuda en socialt ansvarig sida av skönhet, som sträcker sig genom hela produktens livscykel, från dess sammansättning till dess återvunna och återvinningsbara förpackning.

Kraftfull ekologik hudvård 767x767

Steg 1 – Rengöring

Grunden till all hudvård är en väl rengjord hud. Nuxe Organics Micellar Cleansing Water med moringafröextrakt eliminerar orenheter, talg och smuts från föroreningar. Det avlägsnar effektivt all makeup från ansiktet och området runt ögonen för en fräsch hud med strålande lyster. Rengöringen lämnar huden redo för de vårdande produkter som kommer i nästa steg i rutinen.

Rengörande ansiktsvatten

Resultatet blir en fräschare, renare och lugnare hud. Produkten ger även förnyad lyster. Passar för alla hudtyper, även en känsligare hud. Flaskan är till 25% gjort av återvunnet material och 100 % återvinningsbar.

Steg 2 – Serum

Nuxe prisbelönta Essential Antioxidant Serum innehåller bland annat chiafröextrakt. Chiafrön har som bekant gjort sig känt som ett ”superlivsmedel” och har naturligt antioxidativa egenskaper som har förstärkts och mångfaldigats i detta serum. Produkten smälter in i huden och ger en känsla av ungdomlig hud med härlig lyster och hjälper huden att klara av vardagens många påfrestningar.

Skyddande serum

Ett serum som bidrar till att aktivera hudens naturliga antioxidativa mekanismer. Serumet skyddar mot vardagens negativa påverkan. Det kan exempelvis vara stress, trötthet, föroreningar och rök. Resultatet blir en sundare, fräschare och fastare hud med vacker lyster.

Steg 3 – Fukt, skydd och vård för dag och natt

I det här steget är det dags att börja fundera på hudtyp och behov. För normal eller torr hud är Glow Rich Moisturising Cream rätt val för dig. Med sin sammetslena formula har den en djupt återfuktande effekt. Till dig som är ute efter en lättare återfuktning med mer korrigering i fokus är Skin Correcting Moisturing Fluid ett bra val. Produkten är berikad med havsalgsextrakt och hyaluronsyra som optimerar huden dag för dag, samtidigt som den lämnar en matt och fräsch hud.

Komplettera med extrakt från vitt te och sesamolja

Som ytterligare ett alternativ för dagen finns Multi-Perfecting Tinted Cream, en lätt pigmenterad dagkräm berikad med extrakt från vitt te. Extraktet har en bevisad effekt på rodnader och mörka fläckar, vilket ger en jämnare hudton med ökad lyster. Som ett komplement till din hudvårdsrutin finns också Radiance Detox Mask, en avgiftande ansiksmask som är berikad med E-vitaminrik sesamolja. Ett alternativ är Micro Exfoliating Cleansing Mask som är en dubbel-exfolierande mask för extra rengöring som inte stör hudens naturliga balans.

Fukt och vård för natten

Ultimate Recovery Oil är en nattolja som innehåller en kombination av vegetabiliska oljor och risextrakt från tre typer av ris. Riset är en otrolig källa till vitaminer, mineraler och antioxidanter som hjälper huden att stärka sitt försvars- och reperationssystem under natten. Du vaknar med en slät hud med strålande lyster, redo att ta dig an vad dagen har att erbjuda.

Steg 4 – Ögonvård

Anti-Dark Circles Reviving Eye Care är ett ögonbalsam som är berikad med bovete och E-vitamin av naturligt ursprung som skyddar den ömtåliga huden runt ögonen. Den återfuktar också mörka ringar som reduceras synbart och fina linjer slätas ut.

Ögonkräm för piggare blick

Resultatet blir att huden runt ögonen får nytt liv. Rynkor slätas ut samt att svullnader och mörka ringar reduceras synbart. Produkten skyddar från oxidativ stress och passar alla hudtyper.

För kroppen

Replenishing Nourishing Body Oil är en ren njutning att applicera. Oljan består av hasselnötsolja, sesamolja, färgtistelolja och solrosolja, en sammansättning skapad för att tillföra näring till torr hud. Oljans ingredienser är 100% av naturligt ursprung, och med sin ljuvliga doft av apelsinblomma samt kladdfria finish gör sig oljan perfekt för en skön massage.

Vårdande kroppsolja

Kroppsolja som tillför näring med djupverkande effekt och gör att huden ser ny ut dag efter dag. Återställer hudens elasticitet och gör den mjuk och smidig. 100 % återvinningsbar flaska.