Tillbaka till No7

Sponsrat innehåll

Vikten av att använda SPF året om

Många kommer ihåg att applicera solskydd under sommarmånaderna eller på semestern för att skydda sig från solbränna, men solens UV-strålar kan vara skadliga även på molniga dagar. Du kanske inte bränner dig, men det innebär inte att solens strålar har skadlig inverkan på huden över tid. Det finns enkla sätt att förhindra dessa effekter genom att införa produkter med SPF i den dagliga hudvårdsrutinen.

Hur mycket skada kan egentligen solen ha på huden?

Det finns två typer av UV-strålar som avges av solen.

UVA

UVA-strålar kan påskynda utvecklingen av ålderstecken, såsom rynkor och fina linjer, eftersom UVA-strålar skadar hudens elastiska fibrer och kollagen - proteinet som upprätthåller fasthet i huden. UVA-strålar tränger igenom molnig himmel vilket kan skada huden utan att du ens inser det.

Vikten av att använda SPF 1000x10000

UVB

UVB-strålar orsakar själva solbrännan (ger färg) när du spenderar för mycket tid på att sola.

Vad gör UV-strålning?

UV-strålning orsakar produktion av fria radikaler, vilket också kan påskynda tecken på åldrande. Fria radikaler är molekyler som finns i luften, exempelvis föroreningar, som saknar en elektron. Dessa fria radikaler kommer då att låna elektroner från någon annanstans - som din hud - och därigenom skada kollagen och uppmuntra hyperpigmentering. Brist på kollagen saktar ner hudcellsförnyelse vilket resulterar i en uppbyggnad av döda hudceller som gör att huden klan se glåmig och tråkig ut.

Hur kan SPF skydda huden från solskador? Vad är ens SPF?

Man kan köpa solskyddsflaskor med olika SPF (Sun Protection Factor - solskyddsfaktor) angivna. Dessa siffror avser den tid du ska kunna spendera i solen utan att bränna huden, jämfört med när du inte använder något solskydd. För att vara på den säkra sidan och se till att huden är skyddad, är det bra att komma ihåg att applicera SPF-produkter ungefär varannan timme.

Och eftersom UVA-strålar kan skada huden även på molniga dagar, bör du använda produkter med solskydd dagligen, även i din dagkräm, kroppslotion och foundation. No7 har en rad hudvårdsprodukter som erbjuder solskydd för att hjälpa till att skydda huden från potentiella solskador.