Tillbaka till No7

Sponsrat innehåll

Hoppa på retinoltrenden

Det har aldrig varit enklare att hoppa på en trend! Utvecklad för att enkelt användas av både erfarna retinol-användare och nybörjare. En kraftfull, doftfri hudvårdsserie som ger maximalt resultat för att minska synligheten av rynkor, fina linjer och pigmentering samtidigt som innehållet verkar aktivt för att förbättra hudens struktur och spänst.

No7 Pure Retinol

No7:s retinolserie innehåller retinol, som består av minimala molekyler som sjunker djupt ner i huden för att aktivt öka cellproduktionen. Genom att stimulera cellproduktionen så kan ny hud produceras snabbare.

Retinol är en optimal ingrediens för att hjälpa till att göra pigmenteringar mindre synliga, och i många fall få dem att försvinna helt. Retinol är även en form av A-vitamin, dvs en antioxidant som hjälper till att bygga upp ett skydd mot fria radikaler.

Hoppa på retinol trenden 2

Hur börjar man använda retinol?

Det är oerhört viktigt att bygga upp en tolerans då retinol är en mycket aktiv syra, vilket innebär att man behöver skynda långsamt när man inkorpererar retinol i sin hudvårdsrutin. Retinol behöver vänjas in i huden annars kan det irritera och/eller försvaga hudbarriären. Börja med en låg koncentration var tredje dag, och jobba successivt uppåt. Målet är att kunna använda retinol varje kväll.

Vad gör jag om min hud är extra känslig?

Pure Retinol-serien är utvecklad för att skonsamt verka aktivt. Men du ska alltid vara på den säkra sidan, så vårt tips då att börja med No7 Pure Retinol Nattkräm eller Ögonkräm och sedan jobba in resterande produkter i kvällsrutinen.

Testa en retinolmacka

Eller så kan man köra metoden retinol-macka! Det innebär applicering av en mildare kräm, vi skulle rekommendera No7 Protect & Perfect Intense Advanced Night Cream (då den är berikad med pro-retinol – låg halt) innan och efter du applicerar No7 Pure Retinol 0,3% Night Concentrate på ansikte och hals. Ett extra lager ansiktskräm gör att molekylerna inte tränger ner lika djupt i huden! Boosta kvällsrutinen med No7 Pure Retinol – hur det än passar dig!