Tillbaka till No7

Sponsrat innehåll

Säg hej då till torr hud

Ingen gillar hud som känns torr och glåmig, ännu mindre tycker man om hud som SER torr och glåmig ut. Uttorkad hud behöver både rutiner och ingredienser för fuktighetsbalansen och för att få fram den naturliga lystern. Följande tips gör att torr hud snabbt blir ett avlägset minne.

Varför får jag torr hud?

Torr hud är särskilt vanligt i torra och kalla miljöer eller vid för mycket solexponering. Torr hud utvecklas när mycket vatten går förlorad i huden, vilket kan bero på skadad hudbarriär, minskad talgproduktion (vid klimakteriet) eller överdriven extraktion av egna fuktgivande faktorer.

Förutom att torr hud kan se och kännas obehaglig så kan även flagnande hud eller grov, ojämn hudstruktur göra sminkapplikation knepig. För att hålla huden frisk, studsig och ungdomlig är det ett viktigt steg i hudvårdsrutinen att hindra ansiktet från att torka ut. De flesta vet även att torr hud kan göra tecken på åldrande mycket mer märkbara – något man gärna undviker.

No7 Hej då till torr hud

1. Låt inte huden torka ut ännu mer

Det första steget för att bekämpa torr hud är att förhindra den från att torka ut ännu mer. Det innebär att undvika hårda rengöringsmedel eller alkoholtoner som kan ta bort vitala oljor som huden behöver. Många försöker ibland överkompensera för grovheten i torr hud genom att rengöra mer än behövligt eller överexfoliera i ett försök att jämna ut det, tyvärr förvärrar detta bara problemet och kan göra fina linjer mer uppenbara. Istället för fuktdämpande ansiktsrengöring såsom No7 Foaming Cleanser Oily Skin som är bra för de med fetare hud, välj något milt och näringsgivande.

Det är viktigt att inte gnugga ansiktet för hårt under rengöringen eftersom det kan skada hudens känsliga yttre – vilket bara irriterar och kan göra huden mer torr. Se till att använda en snäll rengöring som ger behaglig känsla och inte irriterar huden lika lätt. För att vara på den säkra sidan om att huden är ren så kan senaste trenden ’double cleanse’ appliceras.