Tillbaka till Nicorette

Sponsrat innehåll

Sluta så här

Rökbegäret när du slutar kan vara oerhört starkt - därför ger vi dig här några tips på hur du blir starkare än begäret. Vi tror på dig!

1. Var aktiv Fysisk träning minskar rökbegäret och håller humöret uppe. Be att få följa med en vän när dem ska ut och röra på sig. Det kan räcka med en enkel cykeltur eller en promenad i parken. En daglig promenad som du ökar i distans successivt kan vara en bra morot till att också se hur din fysik förbättras.

2. Ät smart Det är lätt att ersätta rökningen med onyttiga snacks. Men det finns bra alternativ! Uppskuren frukt, grönsaker eller fullkornsprodukter såsom knäckebröd ger både tuggmotstånd och något för hjärnan att tänka på.

Ikon Nicorette Såhär slutar du röka

3. Något annat i munnen Munnen har varit en stor del av att röka. Därför kan det vara bra att ersätta stimulansen av munnen med något annat såsom en mentolsmaksatt tandpetare, sugrör eller varför inte en morotsstav?

4. Hitta en distraktion Att kunna distrahera rökbegäret är viktigt för att inte trilla dit igen. Distraktionen kan vara många saker, till exempel fotografera, läsa en bok, måla, spela spel eller ringa en vän - prova gärna lite olika sätt för att se vad som fungerar bäst för just dig.

Produkter från Nicorette passar för olika situationer och alla har vi olika behov av smak och styrkor. Nedan följer några videos på hur du använder Nicorette Munspray, Sugtablett, Tuggummi och Plåster, med en fördjupning om kombinationsbehandling för dig som har ett högt nikotinbegär eller misslyckats med tidigare försök att sluta röka och behöver extra stöd.

Nicorettes Youtubekanal hittar du mer information.