Neovletta och Neovletta 28

Neovletta och Neovletta 28 är ett receptbelagt p-piller av kombinationstyp som används för att förhindra graviditet.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Neovletta?

Neovletta är ett preventivmedel som innehåller låga mängder av två olika kvinnliga könshormoner. Läkemedlet innehåller etinylestradiol som är ett östrogen och levonorgestrel som är ett gestagen. Neovletta kallas ett monofasisikt p-piller då pillret innehåller samma mängd av två olika hormon i varje tablett.

Förpackningen innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 21 tabletter vardera och på varje tablettkarta ser du veckodagarna markerade. De nästkommande 7 dagarna efter de markerade dagarna ska du inte ta några tabletter. Det finns också en variant som heter Neovletta 28. Denna förpackning innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 28 tabletter. De första 21 tabletterna innehåller hormoner medan den sista raden med 7 tabletter är hormonfria.

Vilka biverkningar kan man få av Neovletta?

Likt andra läkemedel kan biverkningarna variera. Vissa drabbas mer och vissa får inga biverkningar alls. Vanliga biverkningar är viktökning, humörförändringar, illamående, blödningar och magsmärta. Om du får allvarliga symtom behöver du ta kontakt med din vårdcentral.

Neovletta i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Neovletta kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Neovletta om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Neovletta. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Neovletta

Som med alla mediciner är det viktigt att du följer de riktlinjer som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Tabletten skall tas vid ungefär samma tid varje dag tillsammans med lite vätska. Undvik att dricka grapefruktjuice när du använder Neovletta eftersom det kan öka risken för vissa biverkningar.

Bilkörning

Neovletta har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om preventivmedel

Läs våra tips och råd om preventivmedel. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Neovletta och Neovletta 28?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept