Midiana och Midiana 28

Midiana och Midiana 28 är kombinerade p-piller. Läkemedlet finns bara på recept och används för att förhindra oönskad graviditet.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Midiana och Midiana 28?

Midiana och Midiana 28 är ett receptbelagt p-piller. De innehåller de kvinnliga könshormonerna drospirenon och etinylestradiol. Det är ett så kallat kombinerat p-piller då det innehåller två olika typer av könshormoner. Läkemedlet förhindrar graviditet.

Midiana

Förpackningen innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 21 tabletter vardera. Alla tabletter innehåller hormoner. På varje tablettkarta ser du veckodagarna markerade. Ta tabletten på rätt dag som står markerad. När du tagit alla tabletter på din karta gör du ett uppehåll i 7 dagar innan du fortsätter med nästa.

Midiana 28

Förpackningen innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 28 tabletter. De första 21 gula tabletterna innehåller hormoner. De 7 vita tabletterna är så kallade placebotabletter och är fria från hormoner. Ta en tablett varje dag. Det är viktigt att inte blanda ihop färgen på tabletterna.

Vilka biverkningar kan man få av Midiana?

Vanliga eventuella biverkningar av läkemedlet är mellanblödningar, illamående, huvudvärk, deprimerat tillstånd och förändrade flytningar. Biverkningarna varierar från person till person. Om du får allvarliga symtom behöver du kontakta en vårdcentral.

Midiana i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Midiana kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Midiana om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Midiana. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Midiana

Som med alla läkemedel är det viktigt att du följer den dosering som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Ta tabletten ungefär samma tid varje dag tillsammans med lite vatten.

Bilkörning

Midiana har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om p-piller

Läs våra tips och råd om p-piller. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Midiana och Midiana 28?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept