Mercilon 28

Mercilon 28 är ett receptbelagt kombinerat p-piller. Läkemedlet förhindrar graviditet.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Mercilon 28?

Mercilon 28 är ett receptbelagt p-piller som innehåller de kvinnliga könshormonerna desogestrel som är ett gulkroppshormon och etinylestradiol som är ett östrogen. Det är ett så kallat kombinerat p-piller då de innehåller två olika typer av könshormoner. Läkemedlet förhindrar graviditet.

Förpackningen innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 28 tabletter. De första 21 stora tabletterna innehåller hormoner medan de 7 små tabletterna är så kallade placebotabletter och är fria från hormoner. Ta en tablett varje dag. Det är viktigt att inte blanda ihop storleken på tabletterna.

Vilka biverkningar kan man få av Mercilon 28?

Vanliga eventuella biverkningar av läkemedlet är nedstämdhet, magsmärtor, mellanblödningar, huvudvärk och spänningar i brösten. Vissa får inga biverkningar alls. Om du upplever allvarliga symtom behöver du kontakta din läkare.

Mercilon 28 i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Mercilon 28 kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Mercilon 28 om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Mercilon 28. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Mercilon 28

Som med alla läkemedel är det viktigt att du följer den dosering som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Kom ihåg att ta tabletten ungefär samma tid varje dag. Svälj den med lite vatten.

Bilkörning

Mercilon 28 har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om p-piller

Läs våra tips och råd om p-piller. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Mercilon 28?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept
Filtrera efter:

Filtrera

Sortering

Visar 1 produkt