Tillbaka till Lumene

Sponsrat innehåll

Maxa lystern med C-vitamin

Vill du ha en fylligare hud eller mer lyster? Eller vill du bli av med mörka ringar under ögonen som besvärar dig? Då är C-vitamin den perfekta ingrediensen. Den passar alla hudtyper och alla åldrar. C-vitamin hjälper till att strama upp och skydda huden och ge den lyster. LUMENE använder nordiska hjortron som är naturligt rika på C-vitamin i sina produkter.

Så här påverkar C-vitamin huden:

1. Det gör huden jämnare

C-vitamin ökar lystern i din hud och jämnar ut hudtonen. I vissa områden kan extra melanin tillverkas, vilket kan leda till pigmentfläckar. C-vitamin bleker varsamt fläckar av mörkare pigment och förebygger deras uppkomst. Dessutom kan det minska synligheten av acneärr och blemmor. Vitaminet kan även göra huden under ögonen ljusare, så säg hejdå till mörka ringar!

Lumene-NordicC-Valo-Product-12 767x767

2. Det ger huden en strålande lyster

Alla – även de utan pigmentförändringar – tjänar på lystern som C-vitaminprodukter ger. Ser din hud glåmig eller trött ut, kanske på grund av stress eller om du har varit sjuk, kan C-vitamin snabbt få huden att se mer strålande ut och ge ny energi.

3. Det gör huden fastare

C-vitamin spelar en viktig roll eftersom det boostar huden när det integreras i kollagensyntesen. Utan C-vitamin skulle kroppen inte kunna producera kollagen, ett protein som förbättrar hudens elasticitet och ger den ett fylligt utseende. Våra kroppar producerar kollagen naturligt, men efter 25 års ålder börjar produktionen gradvis att minska. Om du vill hjälpa till att upprätthålla en ungdomlig, fyllig look kan du lägga till ännu mer C-vitamin i din hudvårdsrutin: applicera den på huden.

4. Det förnyar huden

För frisk hud behövs C-vitamin då det bidrar till att förnya vävnaderna.

5. Det skyddar huden

C-vitamin är en potent antioxidant som hjälper till att skydda hudcellerna från oxidation, den process som gör att huden åldras i förtid. Såväl UV-strålning från solljus som föroreningar påskyndar oxidationen av celler. Därför mår din hud bra av serum eller ansiktscreme berikad med C-vitamin året om. En av de stora fördelarna med C-vitamin är att du kan använda det både dag och natt. Det finns ingen anledning att oroa sig för att det gör huden känsligare för UV-strålar. Tänk dock på att C-vitamin inte ersätter en solskyddsprodukt, så kom ihåg att använda båda.

Vilken form ska du välja?

C-vitamin används i olika former i kosmetiska produkter. Formen är verkligen viktig. Rent C-vitamin, askorbinsyra, absorberas inte väl av huden och förlorar sin effektivitet när det utsätts för ljus och syre. Det bryts också lätt ned i produkter som innehåller vatten. Din hud har ingen nytta av C-vitamin som förlorat sin livskraft. Därför använder LUMENE ett stabiliserat C-vitamin som absorberas väl utan att irritera huden. LUMENE använder C-vitaminderivat såsom askorbylglukosid, magnesiumaskorbylfosfat och askorbyltetraisopalmitat.