Tillbaka till Locobase

Sponsrat innehåll

Första hjälpen vid klåda på kroppen

Besväras du också av kliande hud? Då är du långt ifrån ensam. Alla delar av kroppen kan drabbas, men vissa områden är extra utsatta, såsom händer och handleder, armbågsveck, benen och insidan av låren eller skäggområdet.

Vad beror klådan på?

Det finns flera orsaker till kliande hud. Klådan uppkommer ofta genom att huden är torr, irriterad och sprucken. Den kan också orsakas av olika typer av eksem. Även svettning och solbränna kan ge upphov till kliande hud. Klåda är dessutom vanligt under graviditet, vilket beror på de hormonella förändringarna i kroppen. Hormonell klåda kan också förekomma före, under och efter klimakteriet. Andra anledningar till kliande hud är sådant som allergi, svampinfektion i huden, samt sjukdomar som psoriasis och bältros. När klådan orsakas av en underliggande sjukdom ska man vända sig till läkare eller vårdcentral för råd om behandling.

Det här kan du göra mot klåda

Locobase® Itch Relief Coolmousse ger en omedelbar svalkande och lugnande känsla på huden. Den milda oparfymerade moussen dämpar klåda samtidigt som den återfuktar huden. Den är lätt att applicera och går snabbt in i huden utan att kladda. Den kan användas över hela kroppen så ofta det behövs – även i ansiktet. För en extra kylande effekt, förvara produkten i kylskåpet.
Symtom på milt och måttligt atopiskt eksem som torrhet, rodnad och klåda kan behandlas med en kortisonfri kräm som Locobase® Eczema Cream*.

Locobase Klåda på kroppen