Tillbaka till CCS

Torra fötter och hälsprickor

Torra fötter beror på att huden har för lite fukt vilket gör att den förlorar sin mjukhet och spänst. Om torra fötter också utsätts för belastning eller friktion kan det bildas förhårdnader. En del har lättare att drabbas av torr hud än andra. Det kan bero på ärftliga faktorer eller sjukdomar som diabetes och psoriasis.

Smörj ordentligt

Ofta blir fötterna torra för att de inte är ordentligt smörjda. Torra fötter kan också orsakas av väderförhållanden som låg luftfuktighet under torra somrar och kalla vintrar. Den torra luften kan göra att redan torr och tjock hud blir ännu torrare med ökad risk att drabbas av sprickor.

Fördelar med fotkräm

Fotkräm kan hjälpa dig att lindra problem med torra fötter och hälsprickor. Med fuktighetsbevarande fotkräm kan du få liv till dina torra fötter och göra dem härligt mjuka och lena. En bra fotkräm är CSS fotvårdsalva som innehåller 10 procent fuktbindande karbamid och har tre funktioner i en; mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Dessutom innehåller den eukalyptusolja som motverkar dålig lukt och ger en frisk doft. Resultatet blir mjuka, smidiga och väldoftande fötter.

CCS ARtikel Torra Fötter och Hälsprickor