Tillbaka till CCS

Sponsrat innehåll

Torra fötter och hälsprickor

Torra fötter beror på att huden har för lite fukt vilket gör att den förlorar sin mjukhet och spänst. Om torra fötter också utsätts för belastning eller friktion kan det bildas förhårdnader. En del har lättare att drabbas av torr hud än andra. Det kan bero på ärftliga faktorer eller sjukdomar som diabetes och psoriasis, men ofta blir fötterna torra för att de inte är ordentligt smörjda.

Smörj ordentligt

Torra fötter kan också orsakas av väderförhållanden som låg luftfuktighet under torra somrar och kalla vintrar. Den torra luften kan göra att redan torr och tjock hud blir ännu torrare med ökad risk att drabbas av sprickor.

Fördelar med fotkräm

Genom att regelbundet smörja in fötterna med fotkräm kan du förebygga problem som torra fötter och hälsprickor. Med en fuktighetsbevarande fotkräm kan du återigen få liv till dina torra fötter och göra dem härligt mjuka och lena.

1000x1000 ccs artikel fot

En bra fotkräm för dagligt bruk är CSS fotvårdsalva som innehåller 10% fuktbindande karbamid och har 3 funktioner i 1; mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Dessutom innehåller den eukalyptusolja som motverkar dålig lukt och ger en frisk doft. Resultatet blir mjuka, smidiga och väldoftande fötter.