Tillbaka till La Roche-Posay

Sponsrat innehåll

Ta hand om huden i vinter

Vintern kan vara tuff mot känslig hud. Kall och torr luft kan göra huden mer sårbar, stram, obekväm och ge en stickande känsla. Den känsliga huden behöver en daglig hudvård som är särskilt anpassad efter dina behov - speciellt under vintern.

Hudvårdsrutin från La Roche-Posay

Prova den här hudvårdsrutinen morgon och kväll för att lindra din torra eller fuktfattiga hud. Du kommer att känna att huden blir mer klar, får mer glow och känns fräsch.

Steg 1: Rengör

Fräscha upp din hud med en mild rengöring. Mycket torr hud kan ofta vara känslig och öm. För att ge den lite extra omvårdnad, speciellt i ömtåliga områden som i ögonområdet - applicera din rengöringsprodukt varsamt istället för att gnugga eller skrubba. Använd gärna ljummet vatten istället hett vatten. Varmt vatten kan ta bort hudens naturliga oljor och torka ut den ännu mer.

Steg 2: Använd en lätt fuktcreme och ögoncreme

Ge din hud den fukt den behöver. Se till att du använder en mjukgörare som innehåller lipider och proteiner. De bygger upp din huds försvar och hjälper till att skydda den. Välj en ögoncreme för känslig hud som passar hudens balans och inte irriterar huden.

La Roche posay vinterhud

Steg 3: Återfukta under dagen

Läppbalsam är din räddare i nöden under vintern. Ha det alltid med dig och applicera när du behöver det under dagen. Använd ett läppbalsam som innehåller biolipider och som inte klibbar. Du kan också fylla på huden med fukt under dagen. Använd till exempel La Roche-Posay källvattenspray. Den är perfekt för att återfukta uttorkad och känslig hud, exempelvis om du varit inomhus hela dagen på kontoret.

Steg 4: Avlägsna din make-up varsamt

Testa ett micellar-vatten för att skonsamt tvätta bort din makeup. Micellarvatten innehåller minimala runda små bollar av rengörande molekyler som flyter i vatten. De avlägsnar snabbt och effektivt smuts och orenheter från din hud utan att du behöver gnugga eller irritera huden. Avsluta med en vårdande och återfettande ansiktscreme.