Solskydd och solråd

La Roche-Posay har över 30 års erfarenhet inom solskydd för känslig och solkänslig hud. Här kan du läsa tips och råd hur du skyddar huden på bästa sätt. Goda solvanor är mer än att använda ett effektivt solskydd.

7 solråd att tänka på

  1. Även om du använder solskydd, vistas inte för länge i solen. Det ger inte 100% skydd.
  2. Undvik solen mitt på dagen när den är som starkast.
  3. Utsätt inte små barn för direkt sol.
  4. Skydda dig gärna med hatt, t-shirt och solglasögon.
  5. Applicera solskyddsfaktor innan du går ut i solen.
  6. Applicera solskyddsfaktor ofta och i rikliga mängder. Tänk på att fylla på efter du har badat eller svettats.
  7. För liten mängd solskyddsfaktor ger ett sämre skydd.

Anthelios - solserie till känslig hud

Anthelios från La Roche-Posay skyddar känslig och solintolerant hud genom: - Ett mycket högt UVA-skydd (ett UVA-skydd som ligger på en högre nivå än EU:s rekommendationer) - Minimalistiska formuleringar (utan parfym, täpper inte igen porerna, dermatologiskt testade) - Ett flertal olika konsistenser för att passa alla hudtyper och solljusexponering

Antihelios-767x767

Skydda din hud mot både UVB- och UVA-strålar

UVB - B för brun eller bränd

UVB-strålarna bromsas delvis av överhuden och gör att huden får sin bruna färg. Det är även UVB-strålarna som utgör den största risken för att huden blir bränd. SPF-faktorn anger skyddsnivån mot UVB-strålar.

UVA - A för allergi eller aging (åldrande)

UVA-strålar utgör 95% av den totala mängden UV-strålar vi exponeras för. UVA-strålarna bromsas inte av fönster och moln och tränger djupare ner i huden. UVA-strålar är lömska då de inte märks på huden. De påskyndar hudens åldrande och kan göra huden solintolerant (rodnad, klåda, soleksem) och kan även medföra pigmentförändringar.

Skador som inte kan ses med blotta ögat

Både UVB- och UVA-strålar kan leda till skador på cellnivå. Dessa skador kan begränsas vid användning av solskydd med mycket hög solskyddsfaktor (SPF50+) formulerad med ett filtersystem med högt UVA-skydd. En högre UVA ger bättre solskydd mot UVA-strålar.