Tillbaka till La Roche-Posay

Sponsrat innehåll

Akne under hösten

För många kan det kännas som att aknebenägen hud blir bättre under sommaren, men att problemen smyger sig tillbaka när hösten börjar. En liten solbränna kan hjälpa till att dölja porer temporärt, men under en längre tid är det ingen bra lösning då solen kan torka ut och skada huden. Hudens svar på detta brukar vara att producera mer talg, vilket innebär täppta porer som leder till att aknen dyker upp. Med aknebenägen hud är det alltså extra viktigt att vara noggrann med solskyddet.

Hur kan jag motverka akne?

En faktor för att motverka aknebenägen hud är att hitta en bra hudvårdsrutin. Tänk på att det tar tid att se resultat, ofta 4-6 veckor. I vissa fall kan det faktiskt bli värre innan det blir bättre, men ge inte upp!

Ska jag sluta med rutinen när aknen lugnat ner sig?

När huden väl blivit bättre rekommenderar vi att du håller fast vid rutinen ett tag, då detta är vad som håller aknen under kontroll. Kom ihåg att det finns en risk att aknen blossar upp temporärt på grund av stress eller hormoner, men det brukar gå över.

LRP EFFACLAR-MULTI 1080x1080 02

Hur ofta ska jag tvätta ansiktet för att motverka akne?

Det är viktigt att inte övertvätta ansiktet, utan det räcker med att tvätta ansiktet två gånger per dag. Dels på morgonen för att huden är aktiv under natten, och rengöring gör att sin hudvårdsrutin appliceras på ett rent ansikte. Dels på kvällen för att rengöra ansiktet från dagliga luftföroreningar, svett och skönhetsprodukter.

Rutin för aknebenägen hud

La Roche-Posay har tagit fram en hudvårdsrutin med två nya produkter för personer med aknebenägen hud.

1. Rengöring: Effaclar Cleansing Gel +M

Rengöringsgel som rengör skonsamt och synligt reducerar orenheter, samtidigt som den stabiliserar hudens pH-värde utan att täppa till porerna. Passar fet hud med tendens till akne samt känslig hud. Nu med stöd av mikrobiomvetenskap.

2. Återfuktning: Effaclar DUO

Tredubbelt korrigerande ansiktskräm med effektivitet från 8 timmar*. Orenheter i huden är betydligt mindre synliga och mindre röda. Huden ser jämnare och slätare ut, och den ser även mindre glansig ut. Krämen täpper inte till hudens porer.

*Kosmetoklinisk studie, n=54 efter 1 applicering

3. Solskydd: Anthelios UVMUNE Ultralight Cream SPF50+

Mycket högt skydd och skydd mot ultralånga UVA-strålar* för ansiktet och ögonområdet. Mycket högt UVB- och UVA-skydd. Anpassad för den känsliga huden runt ögonen. Svettresistent, utan parfym och hypoallergen.

*UVA [380–400 nm] = slutet av spektrumet som vi kallar ultralång-UVA